Binnen de C-line van je organisatie voel je een bepaalde druk om in te zetten op duurzaamheid en een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Daarbij kan deze manier van denken leiden tot een kostenbesparing. Een optimalisatie van processen is niet alleen duurzaam, maar zorgt ook voor een afname van restafval binnen het productieproces. Een andere manier om in te spelen op een maatschappelijk verantwoorde wijze van ondernemen, is de keuze voor groene stroom. Hierin heb je verschillende mogelijkheden. Denk aan grijze en groene energie vergelijken bij energieleveranciers, inzetten op de montage van zonnepanelen, enzovoorts. Dit artikel gaat er dieper op in.

Overstappen op groene energie bij energieleveranciers

tesla-elektrische-auto

Overstappen van energie is een van de opties die je hebt, wanneer je inzet op groene stroom voor de zaak. Mogelijk heb je nu een contract voor grijze stroom. De keuze voor groene stroom van een Nederlandse energieleverancier is niet alleen een duurzame keuze. Wanneer je al jaren bij dezelfde partij zit, kan dit ook een financieel voordelige keuze zijn! Mogelijk zijn de energietarieven de afgelopen periode gedaald, daar waar jij nog relatief veel betaalt voor iedere kWh die je verbruikt als organisatie. Online tools helpen je de groene energie van verschillende partijen te vergelijken. Zo vind je de meest voordelige optie.

Zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand

zonnepanelen-dak

Een andere optie om groene stroom te kunnen gebruiken is de aankoop van zonnepanelen voor het dak van je pand. Een plat dak, vaak het geval bij een bedrijfspand, leent zich hier uitermate goed voor. De panelen kunnen in exact de juiste hoek gemonteerd worden om het rendement hiervan te optimaliseren. Door voor zonnepanelen te kiezen, wek je een groot deel van de benodigde energie zelf op. Het kan heel aantrekkelijk zijn om de zonnepanelen te combineren met een accu. Dit geldt bijvoorbeeld voor bedrijven die voornamelijk in de avonduren produceren. Denk aan een drukkerij. Groene stroom aan het stroomnet leveren en vervolgens zelf grijze stroom afnemen bij een energieleverancier wordt steeds minder aantrekkelijk door een veranderende salderingsregeling.

Investeren in duurzame, groene projecten

zonnepanelen-indiana

Wanneer je groene stroom afneemt bij een energieleverancier doe je feitelijk niets meer dan bijdragen aan een groen project. Een deel van hetgeen je als afnemer betaalt, investeert de energieleverancier in de aanleg van bossen en bijvoorbeeld zonnevelden. De aansluiting verandert immers niet, wanneer je overstapt van grijze naar groene stroom. In plaats van deze investering via een energieleverancier te doen, kun je ook als onderdeel van de C-line van je organisatie investeren in duurzame projecten. Er zijn tegenwoordig tal van initiatieven te vinden die bijdragen aan een groenere wereld.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *