Ben je van plan om binnenkort een bestekset te kopen? Misschien ga je voor het eerst op jezelf wonen en heb je nog nooit bestek gekocht of vind je het tijd om jouw huidige bestekset eens te vernieuwen. We sporen dit graag aan, want het zal je verbazen hoeveel effect het heeft op je gedekte tafel! Als je gasten uitgenodigd hebt voor een diner bij jou thuis dan hoef je je nooit meer te generen voor het bij elkaar geraapte zooitje wat in jouw bestekla ligt. Waar moet je op letten? Daar hebben we het graag even met je over.

Voor hoeveel personen

Je kunt een enorme hoeveelheid bestek inslaan, maar als je maar met z’n tweeën woont heeft dit natuurlijk niet heel veel zin. Tegelijkertijd ga je ook niet bestek kopen voor maar twee personen, want dan kom je altijd tekort. Kijk dus naar hoeveel mensen je maximaal uit zou nodigen bij een diner en tel daar minimaal twee setjes bij op. Dan weet je zeker dat je genoeg hebt, ook als er nog wat in de vaatwasser zit bijvoorbeeld. Zo heb jij een complete bestekset waar je prima mee uit de voeten kunt. 

Kleur en materiaal

twee-vorken-servet-bestek

Je kunt uit een aantal materialen kiezen wanneer je nieuw bestek koopt. Dit kun je het beste baseren op het gebruik. Wil je het bijvoorbeeld gemakkelijk in de vaatwasser kunnen doen of kun je het gemakkelijk met de hand afwassen? Vind je het erg om je bestek eens in de zoveel tijd te moeten poetsen om het netjes te onderhouden of wil je liever geen gedoe? Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen chroomstaal bestek, wat lekker voordelig is en gemakkelijk in onderhoud. Als je van wat meer luxe houdt kun je kiezen voor verzilverd bestek, maar dit moet je wel eens in de zoveel tijd poetsen om het netjes en fris te houden.

Hoeveel delig?

Een bestekset bestaat niet enkel uit een mes en vork. Hier komt nog ontzettend veel bij kijken als je een volledige tafel wilt dekken, zoals bestek voor een voorgerecht en nagerecht, opscheplepels, theelepeltjes en misschien zelf een taartmes. Als je toch de investering doet om nieuw bestek te kopen, kun je het beter direct goed doen. Zo weet je zeker dat alles goed bij elkaar past en dat je een complete set koopt. Mocht de set dan uit het assortiment gaan, dan is er geen probleem. Je hebt dan al alles in huis wat je nodig hebt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *