Pasen is het moment om gezellig met vrienden en familie samen te komen. Volop genieten van lekkernijen en elkaars gezelschap. Zeker nu het eindelijk weer kan en mag. Dat mag dan ook zeker gevierd worden. En hoe kun je dat beter doen dan met een fantastische paasbrunch?

Lijkt het je een fantastisch idee om een paasbrunch te organiseren? Maar zie je een beetje op tegen alles wat hierbij komt kijken? Het treffen van voorbereidingen, het bereiden van gerechtjes en het doen van boodschappen? Met de tips in dit artikel zet je een verrassend eenvoudig en bovenal heerlijke paasbrunch op tafel.

Neem allemaal een gerecht mee

cooked vegetables in bowl

Geheel volgens Amerikaanse gebruiken is het een leuk idee om iedereen een eigen gerecht mee te laten nemen. Maak eventueel een speciale Whatsapp-groep aan, zodat iedereen weet wat de ander meeneemt. Zo voorkom je dubbele gerechten. Je kunt hierbij denken aan maaltijden, of aan het meenemen van afbakbroodjes, sap, fruit, enzovoorts. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, bespaart dat jou heel veel extra voorbereidingswerk en maken jullie er samen een fantastische en bovenal geslaagde paasbrunch van.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Geen zin in extra stress op de dag zelf? Of wil je voorkomen dat je tijdens Pasen het hele weekend in de keuken staat? Zorg er dan voor dat je ruim van tevoren al de nodige dingen klaar maakt. Veel gerechten kunnen eerder gemaakt worden. Daarnaast  kun je vooraf de tafel al dekken. Op die manier bespaar je enorm veel tijd op de dag zelf en kun je zelf ook volop deelnemen aan alle gezelligheid.

Maak het jezelf zeker niet al te moeilijk. Voor veel producten zijn er kant-en-klare alternatieven te vinden in de supermarkt. Dat betekent minder werk in de keuken en meer genieten. Bovendien zijn veel van deze producten vrijwel net zo lekker als het zelfgemaakte alternatief. Maak daarom bewust de keuze om deel te nemen aan alle gezelligheid met familie en vrienden óf meer werk in de keuken te hebben.

Eitjes mogen niet ontbreken

paasei-boord-zilver-bestek

Eieren zijn onlosmakelijk verbonden aan Pasen. Het is daarom een goed idee om grootverpakkingen eieren aan te schaffen. Gelukkig zijn die rond Pasen altijd in grote getalen aanwezig in de supermarkten. Bereid voor de paasbrunch de eieren op verschillende manieren. Maak bijvoorbeeld een omelet met diverse toppings, kook een aantal eieren, maak zelf scrambled eggs of ga voor een simpel gebakken eitje.

Wil je het feest der eieren nog specialer maken? Laat de kinderen aan tafel dan zelf hun gekookte eitjes versieren en zet een gourmetstel met pannetjes op tafel, zodat de volwassenen zelf hun omelet met toppings kunnen bereiden.

Kleed de tafel gezellig aan

Bij een heerlijke paasbrunch mag een mooie tafel natuurlijk niet ontbreken. Dit is een goede taak voor je kinderen of de kinderen die uitgenodigd zijn tijdens de brunch. Laat ze een mooi tafelkleed versieren of zelf versieringen maken om tijdens de brunch op tafel te plaatsen.

Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en gebruik wegwerp bordjes en bestek, zodat je na afloop minder af te wassen hebt. Bovendien is wegwerpservies vaak gezellig in paasthema verkrijgbaar.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *