Merk je dat je toe bent aan iets nieuws? Ervaar je minder plezier in je huidige werk? Mis je de uitdaging? Het gevoel dat je elke dag weer gemotiveerd wordt? Dan is het misschien tijd om een geheel nieuwe uitdaging aan te gaan. Dat kan stiekem ook best spannend zijn. Je laten omscholen brengt veel onzekerheden met zich mee. Financieel, maar ook mentaal. Misschien twijfel je wel of het je nog lukt om op een latere leeftijd weer de schoolbanken in te duiken. Of weet je niet goed welke opleiding bij je past.

Gelukkig zijn er genoeg redenen die je motiveren om wel deze overstap te maken. Je weet in elk geval al welke kant je op wilt: richting de techniek. Een goede keuze, want er heerst momenteel een nijpend personeelstekort en de arbeidskansen zijn dus erg goed. Die keus is gemaakt. Maar hoe ga je verder te werk? Hoe kan je jezelf snel en goed laten omscholen naar de techniek? Hieronder geven we drie praktische tips.

1. Ontdek welke opleiding bij jou past

De technische sector is erg groot. Bovendien blijft deze ook groeien. Denk alleen maar aan de opleiding zonnepanelen monteur. Dit was pakweg dertig jaar geleden nog nauwelijks een ding en nu wordt een diploma overal gevraagd. Het is verstandig om voor een opleidingsinstituut te kiezen dat nauw samenwerkt met technische bedrijven. Goed voorbeeld is Strevon. Hier kun je terecht voor opleidingen in alle soorten en maten. Van omscholing elektromonteur tot omscholing tot loodgieter, alles is mogelijk. Deze samenwerking biedt zowel voordelen voor de bedrijven die zoekende zijn naar geschoold personeel als de mensen die zich willen laten omscholen.

Bij elke opleiding staat het opdoen van ervaring in de praktijk centraal. Hier komt ook bij kijken dat je al vanaf het begin een mooi salaris mag verwachten. Dit salaris groeit samen met jou mee. Hierdoor ligt de drempel veel minder hoog om je te laten omscholen.

2. Doe ervaring op in de praktijk

elektricien-vrouw-stroom-buiten

Naast de werkervaring die je opdoet tijdens het werken en leren, is het ook slim om nog bij enkele andere bedrijven snuffelstage te lopen of gewoon een keer mee te lopen. Op die manier krijg je een goed idee van de verschillende functies binnen jouw werkgebied. Wat is er allemaal mogelijk?

Dit is ook een goede tip als je nog niet precies weet waar jouw interesse ligt of als je niet goed weet welke opleiding daarbij past. Door ervaring op te doen, breid je niet alleen je cv uit, maar ontdek je ook beter wat wel of juist niet bij je past.

3. Kosten voor omscholing

supreme-geld-pistol

Houd ook rekening met eventuele kosten voor de omscholing. Wanneer je kiest voor Strevon kun je jezelf kosteloos laten omscholen naar een technisch beroep. Ook cursusdagen worden volledig vergoed en je krijgt zelfs doorbetaald.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *