Soms kunnen je eigen emoties zo verwrongen raken dat het zelfs voor jou moeilijk is om ze te decoderen. Hier lees je hoe je kunt weten of je iemand leuk vindt.

Ik weet dat het vreemd klinkt om te zeggen dat zelfs JIJ niet weet hoe je je voelt. Als het erom gaat te begrijpen hoe we kunnen weten of we iemand leuk vinden, denken we allemaal dat we het weten op het moment dat we iemand leuk gaan vinden. Maar de waarheid is dat we volkomen onwetend kunnen zijn over het feit dat we gevoelens voor iemand anders hebben ontwikkeld.

De onwaarschijnlijke tekenen die we allemaal missen

Je kunt waarschijnlijk vrij snel zien wanneer je iemand leuk vindt. Je krijgt vlinders om hem of haar heen, je controleert voortdurend je uiterlijk, je zorgt ervoor dat je lekker ruikt, en je wordt helemaal nerveus in zijn of haar bijzijn. Dit zijn allemaal vrij typische tekenen dat je verliefd bent. Maar hoe zit het met de tekenen die je voor iets anders afdoet? Kunnen je dagelijkse handelingen tegenover iemand echt betekenen dat je hem of haar leuker vindt dan je aanvankelijk dacht? Begrijpen hoe je kunt vertellen of je iemand leuk vindt, hoeft niet lastig te zijn!

Ik denk dat dit het meest gebeurt bij mensen die we al lang kennen. Ik vond mezelf onlangs over de streep getrokken door mijn beste vriendin die al een paar jaar JUIST een vriend van me is. Ik werd hard getroffen door het besef dat ik de man eigenlijk wel leuk vond!

Voordat ik een band kreeg met mijn huidige vriend, besefte ik niet hoe lang ik hem zelfs leuk vond! We waren daarvoor al lang vrienden en het duurde VEEL *wel, zo voelde het tenminste* om het te vertellen.

Je geest kan je gevoelens parten spelen

koppel-koken-marmeren-tafelblad-keuken

Een andere factor die je kan remmen om je gevoelens echt te beseffen, kunnen je eigen hersenen zijn! Veel mensen halen het in hun hoofd dat ze onmogelijk gevoelens voor deze persoon kunnen hebben vanwege bepaalde redenen.

Ik was er lang van overtuigd dat ik mijn beste vriend niet aardig kon vinden omdat hij JUIST mijn vriend was en ik die grens niet kon overschrijden. Dit maakte me blind voor het feit dat ik de meest duidelijke tekenen vertoonde dat ik hem helemaal zag zitten. Zelfs mijn kamergenoot kon het zien, maar zelf had ik geen idee.

Iemand leuk vinden als meer dan een vriend wijst meestal op een grote emotionele verandering in de manier waarop we ons om hem heen gedragen. Maar soms kun je iemand leuk vinden, maar ontbreken die duidelijke tekenen.

Misschien ken je hem of haar al een tijdje, of zelfs als je gevoelens niet zo sterk voor hem of haar zijn, is het er nog steeds. Als je benieuwd bent hoe je kunt zien of je iemand in je leven leuk vindt, dan onthullen deze onwaarschijnlijke tekenen je verborgen -zelfs voor jou- geheim.

Hoewel het een vreemd concept is dat we iemand leuk kunnen vinden zonder het zelfs maar te beseffen, zijn er manieren om te ontdekken hoe je je echt voelt. Er zijn zoveel verschillende tekenen die letterlijk schreeuwen: “HEY JIJ! JE VINDT DIE PERSOON LEUK!”

Om de oogkleppen af te doen en uit te vinden wat je werkelijk voor iemand voelt, moet je bereid zijn om echt eerlijk tegen jezelf te zijn. Als je een van deze tekenen vertoont, kan dat betekenen dat je iemand leuk vindt en het niet eens weet.

1. Je praat met hem of haar… de hele tijd

Ik bedoel, als je ’s morgens wakker wordt en binnen een uur na het opstaan een sms van hem of haar hebt of er een stuurt, dan heb je zeker iets met hem of haar.

2. Zowat alles doet je aan hen denken… en je vertelt het hen

Als je iemand bent die merkt dat je die andere persoon herinnert in grappige memes en foto’s, dan zou je hen leuk kunnen vinden.

Als je bij elk klein ding dat je ziet aan die persoon wordt herinnerd, dan is dat omdat je op die momenten actief aan die persoon denkt. Je denkt VEEL aan hem of haar. En als je zoveel aan iemand denkt, betekent dat maar één ding….

3. Je beantwoordt hun sms’jes en telefoontjes meteen

Als je de berichten van alle anderen urenlang onbeantwoord in je inbox laat zitten – soms zelfs dagen – maar die van hen binnen enkele minuten na ontvangst beantwoordt, dan vind je ze leuk. Als wat zij te zeggen hebben belangrijker is dan dat van anderen, dan betekenen ze iets meer voor je. Zo simpel is het.

4. Je beantwoordt hun DMS en Snapchats vóór die van iemand anders

Toen ik nog gewoon vrienden was met mijn huidige vriendje, liet ik zijn berichten en snaps een tijdje zitten als ik het druk had. Het kon uren duren voordat ik eraan toekwam. Maar toen ik ze meteen begon te beantwoorden, voordat ik reageerde op andere snaps en berichten die ik eerder ontving dan de zijne, begon ik te beseffen dat er iets aan de hand was. Als jij dit bent, vind je ze waarschijnlijk leuk.

5. Je lacht altijd om hun grappen

Nu kan dit gewoon zijn omdat ze oprecht een grappig persoon zijn, maar als je om hun grappen lacht terwijl niemand anders dat lijkt te doen, is dat waarschijnlijk omdat je ze leuk vindt. De wetenschap heeft bewezen dat we degenen voor wie we intieme gevoelens hebben grappiger vinden dan anderen hen waarnemen.

6. Je krijgt vlinders voordat je ze ziet

Als dit gebeurt en je kunt nog steeds niet zeggen of je iemand leuk vindt, dan is er iets mis met je, want dit betekent 100% dat je een oogje op hem of haar hebt.

Vlinders zijn de reactie van je lichaam op de afgifte van adrenaline die plaatsvindt als je zenuwachtig wordt. En nerveus zijn in de buurt van iemand betekent duidelijk dat je hem of haar leuk vindt!

7. Je kleedt je wat mooier als je weet dat ze er zullen zijn

Soms merken mensen deze niet echt op omdat het subtiel kan zijn. Maar als je weet dat je bij hem of haar in de buurt zult zijn en je een beetje extra zorg besteedt aan je kleding, dan heb je waarschijnlijk iets met die persoon. Je geeft pas echt om je uiterlijk als je in de buurt gaat zijn van iemand op wie je indruk wilt maken.

8. Je friemelt als je met hem of haar praat

En met friemelen bedoel ik dat je aan je kleren en haar trekt om ervoor te zorgen dat het er goed uitziet voor hen. We hebben ook de neiging om veel te friemelen als we nerveus zijn, wat nog een zeker teken is dat je iemand leuk vindt.

9. Je plaagt ze veel

Ik denk dat niemand van ons in deze zin onze kindergewoonten helemaal ontgroeit. We hebben nog steeds de neiging om degenen om wie we geven te plagen, omdat het hen meestal aan het lachen maakt… zolang het leuk plagen is, wel te verstaan.

10. Ze weten alle belangrijke details over je

We stellen ons niet zomaar open voor iedereen en delen onze geheimen met hen. We geven onze onzekerheden en persoonlijke details prijs aan mensen om wie we geven en die we ten diepste vertrouwen. Dat soort vertrouwen kun je alleen koesteren als je iemand intiem aardig vindt.

11. Je pikt hun zinnen op

Heb je gemerkt dat je meer als hen begint te klinken als je praat? Dit is iets wat spiegelen heet, en we hebben de neiging dit onbewust te doen als we gevoelens voor iemand hebben.

12. Je weet details over hun leven

Weet je van al hun familie, wat hun favoriete alles is, en kun je in principe hun biografie mee schrijven? Als dit het geval is, dan vind je ze zeer zeker leuk. Waarom zou je anders om dat soort informatie geven?

13. Je neemt nieuwe interesses aan en weet niet zeker waarom

Als je merkt dat je nieuwe hobby’s, muziekinteresses en meer oppakt, en je weet niet precies waarom, dan kunnen ze beïnvloed zijn door de persoon die je leuk vindt. Als de persoon die je leuk vindt van hockey houdt, en je begint meer hockeywedstrijden te kijken, dan kan dat een teken zijn dat je hem leuk vindt.

14. Je merkt dat je hun beslissingen verdedigt

Dit grote teken wordt steeds over het hoofd gezien. Als je praat met iemand die je vriend afkraakt en je neemt het voor hem op, zelfs als je het er normaal gesproken niet mee eens zou zijn. Je vindt ze aardig en wilt niet dat iemand slecht over ze denkt.

15. Je kijkt gedachteloos op je telefoon, schijnbaar zonder reden

Behalve de echte reden, het wachten op die speciale persoon die je een sms’je stuurt. Als je herhaaldelijk je telefoon checkt en niet zeker weet waarom, ben je onbewust aan het wachten of je een sms hebt gekregen van de persoon die je waarschijnlijk leuk vindt.

16. Je merkt hun eigenschappen meer op als jullie samen zijn

Als je merkt dat je verbijsterd bent over de hoeveelheid sproeten die ze op hun neus hebben tegenover de rest van hun lichaam, let je misschien wat meer op hun gelaatstrekken dan je beseft.

Door aandachtiger naar hen te kijken, onthoud je in feite hun gelaatstrekken, zodat je ze in je hoofd hebt zitten. Dit is iets wat mensen doen als ze iemand echt leuk vinden.

17. Je praat veel over hem of haar in normale gesprekken

Het is vrij normaal voor een persoon om te zwelgen over zijn nieuwe love interest, maar als je merkt dat je hun verhalen en ervaringen ter sprake brengt als je met mensen praat in een normaal gesprek, dan betekent dat dat je ze leuk vindt.

18. Als je naar een nieuwe show/film/etc. kijkt, denk je aan hoe zij het zouden vinden.

Als je op iets nieuws stuit en merkt dat je je meteen afvraagt of ze het leuk zouden vinden of niet, is dat een enorm teken dat je ze leuk vindt. Denken aan hun interesses, zelfs als je ergens mee bezig bent, onthult veel over je gevoelens voor hen.

19. Je controleert hun sociale media alleen maar om hun updates te zien

Je doet dit af als het willen controleren van hun leven, wat waar kan zijn. Maar als je specifiek hun sociale media pagina opzoekt om hun updates te bekijken en je merkt dat je naar hun foto’s staart en lacht, kan dat een teken zijn dat je ze leuk vindt.

20. Plotseling ben je in een geweldige stemming als ze je sms’en

Je kunt in de slechtste stemming van de hele wereld zijn – een stemming waardoor Satan er als een heilige uitziet – maar zodra je een sms’je van hem of haar krijgt, verdwijnt de slechte stemming en ben je weer vrolijk. Dit is een teken dat je hem leuk vindt.

21. Je hebt dagelijks met hem of haar gepraat

Als je iemand leuk vindt als vriend, praat je niet elke dag met hem of haar. Maar als je de gewoonte krijgt om iemand elke dag te sms’en en zelfs maar even met hem of haar te praten, dan laat dat zien dat je elke dag iets van hem of haar wilt horen. Een duidelijk teken dat je hem of haar leuk vindt.

22. Je brengt meer één op één tijd met ze door dan voorheen

De meeste vrienden hebben de neiging om in groepen rond te hangen en niet alleen één op één. Dat gezegd hebbende, als je merkt dat jullie regelmatiger met z’n tweeën optrekken, en zonder andere vrienden, betekent dat dat je hun aandacht helemaal voor jezelf wilt.

23. Ze lijken je grappiger dan iemand anders

Het is bewezen dat je geneigd bent te lachen en iemand grappig te vinden als je hem leuk vindt, zelfs als hij eigenlijk niet zo grappig is. Als je vindt dat ze een stuk grappiger zijn dan voorheen, komt dat waarschijnlijk omdat je ze leuk vindt. Niet omdat ze hun grappen hebben ingestudeerd.

24. Je zoekt eerst hun mening over iets

Als je iemand leuk vindt, wordt hun mening machtiger dan die van bijna iedereen. Dus als je jezelf in een benarde situatie bevindt en naar hem of haar kijkt voor advies voordat je naar je beste vriend of zelfs ouders gaat, is dit een onwaarschijnlijk teken dat je hem of haar leuk vindt.

25. Je initieert vaker alles eerst

Als jij degene bent die ’s ochtends wakker wordt en hen als eerste sms’t, hen als eerste vraagt om samen op te trekken, en relatief al het contact initieert, is dat een enorm teken dat je hen leuk vindt. Als je actief contact met iemand zoekt, is dat omdat je er waarde aan hecht om hem in je leven te hebben. Dat betekent dat je ervoor wilt zorgen dat ze in je leven blijven. Dit onwaarschijnlijke teken betekent dat je hem of haar leuker vindt dan alleen een vriend.

26. Je hebt een bijnaam voor hem of haar die alleen jij weet

Voor mijn nu-vriend en mij was ik de enige persoon *anders dan zijn moeder* die hem daadwerkelijk bij zijn volledige naam zou noemen. Ik heb me nooit gerealiseerd dat dit eigenlijk een heel onthullend teken was dat ik gevoelens voor hem had.

Door een bijnaam voor hen te verzinnen die alleen jij lijkt te gebruiken, scheid je jezelf van de “concurrentie”. Je weet misschien niet dat je het doet, maar dit geeft je wat geïndividualiseerd contact met hen.

27. Je bent enthousiast dat ze een bijnaam voor je hebben

Het maken van unieke bijnamen voor iemand doe je uit genegenheid. Misschien hebben ze een naam als grap bedacht. Maar ze gebruiken hem nog steeds en zijn de enige die hem gebruiken. Hoe oubollig de bijnaam ook is, je hart slaat een slag over telkens als ze je bij die speciale naam noemen.

28. Je ziet hun mening als het belangrijkste

Als je naar deze speciale persoon gaat voor zijn mening en wat hij te zeggen heeft belangrijker vindt dan die van een familielid of een andere goede vriend, dan is dat omdat je hem leuk vindt en hem een plezier wilt doen – onbewust natuurlijk.

29. Je komt willekeurig op hun sociale media pagina terecht

Ik zeg “willekeurig” omdat het je in eerste instantie misschien zo lijkt. Maar de waarheid is dat niets echt willekeurig is. Je bent met een reden op hun pagina beland, scrollend door hun foto’s.

En ik wed dat die reden iets te maken heeft met het feit dat je ze mist. Sterker nog, als je merkt dat dit vaak gebeurt als je al een tijdje niets van ze hebt gehoord, dan graaf je ze zeker.

30. Je ergert je als je ze met iemand anders ziet

Jaloezie is een van de grootste en duidelijkste tekenen dat je iemand leuker vindt dan alleen als vriend. Sommige mensen proberen te ontkennen dat ze jaloers zijn, en dit kan ertoe leiden dat ze hun ware gevoelens nooit beseffen. Als je geïrriteerd en overstuur raakt als deze persoon met iemand anders is, dan moet je eerlijk tegen jezelf zijn en inzien dat je gevoelens voor hem of haar hebt.

Het is gek hoe we soms niet eens aan onszelf kunnen zien of we gevoelens voor iemand hebben. Maar met deze onwaarschijnlijke tekenen kom je erachter hoe je kunt weten of je iemand leuk vindt, zelfs als je geen van de “typische” tekenen vertoont. En het kan ook al je verborgen gevoelens over die speciale persoon onthullen!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *