Na bijna 2 jaar noodgedrongen thuiswerken zien we weer de vele voordelen van werken op kantoor. Toch hebben we ook ingezien dat de afwisseling van thuis, of elders werken, en op kantoor prima kan. Dit wordt ook wel hybride werken genoemd. Dit kan, mits dit uiteraard op een ergonomisch verantwoorde wijze gebeurt. Op nek-, schouder- en rugklachten zit niemand te wachten. Het is dan ook van belang dat de werkplek, waar dit ook mag zijn, ergonomisch is ingericht.Β 

Samenwerken

man-videocall-laptop-meeting

Waar u voorheen via Teams, Zoom of Skype met collega’s aan het samenwerken was, kan dat weer op kantoor. Ook voor het ontmoeten, al dan niet spontaan of gepland, is het fijn om dit weer op kantoor te doen. Steeds meer kantoren zijn dan ook ingericht om informeel te overleggen op bijvoorbeeld een modulaire loungebank of voor een brainstormsessie is een akoestische ruimte een goede oplossing. Mocht u toch geconcentreerd willen werken? Ook dat kan waar u maar wilt. De keuze is aan u. Uiteraard in overleg met uw collega’s en werkgever.

Keuze in kantoormeubelen

kantoor-hal

Om hybride werken mogelijk te maken en medewerkers met plezier naar kantoor te laten komen, zien we steeds vaker huiselijk ingerichte kantoren die van alle gemakken zijn voorzien om de medewerkers zich op hun gemak te laten voelen. De inrichting voldoet aan de eisen om alle activiteiten uit te voeren. Of dit nu samenwerken is, geconcentreerd werken of een gezellig kopje koffie drinken met een collega om informeel bij te praten. Het is dan goed om te weten dat er meubelmerken bestaan, zoals Orangebox die aan al deze eisen voldoet. Wel is het verstandig om, voordat u hybride werken verder vorm gaat geven, contact op te nemen met een projectinrichter. Zij adviseren u graag over alle mogelijkheden, voordelen en meubelkeuze voor hybride werken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *