Veel mensen in Nederland werken als zelfstandige, voornamelijk uit vrije wil, terwijl anderen de voorkeur geven aan werken in het comfort van hun eigen huis, ondanks de mogelijkheid om tussen collega’s in een kantooromgeving te werken. Hoewel thuiswerken uiterst voordelig kan zijn als het gaat om reiskosten, je eigen tijd indelen, werken volgens je eigen agenda, enzovoort, zijn er veel aspecten van werken op een kantoor die je niet kunt spiegelen als je de hele tijd thuis bent. Hier zijn een paar voordelen van werken in een kantoorruimte Amsterdam, in plaats van het grootste deel van je dag thuis door te brengen:

1. Structuur

presentatie-kantoor-man

Als je op een kantoor werkt krijg je de hele dag structuur. Er is minder kans om te verslappen, zodat je in staat bent meer werk af te krijgen. Je hebt een aangewezen begin- en eindtijd die je helpt om op schema te blijven. Je hebt maar een bepaalde tijd voor de lunch, maar die tijd kun je gebruiken om te eten en te sporten. Dit zal je werkuren niet in de weg staan.

2. Het is gemakkelijker om samen te werken en ideeën uit te wisselen

Doordat je in de nabijheid van andere collega’s bent, kun je er zeker van zijn dat ideeën die op kantoor opduiken veel gemakkelijker de oversteek zullen maken dan wanneer je thuis zou werken. De sociale voordelen van het kantoor maken het de ideale plek om ideeën uit te wisselen en in het algemeen veel socialer te zijn. Thuiswerken kan altijd even goed werken als je bereid bent urenlang aan de telefoon te zitten praten. Maar het lijkt een stuk minder moeilijk om ideeën gewoon in de open lucht te gooien als al je collega’s je ook echt kunnen zien. Thuiswerken maakt je zeker geen kluizenaar. In feite kan het je inspireren om er op uit te gaan en nog meer te genieten van sociale bijeenkomsten, evenementen en vergaderingen. Je bent misschien ook meer geneigd om te gaan wandelen of buiten te zitten voor je lunch, in plaats van je boterham aan je bureau op te eten als je het grootste deel van de werkdag aan je huis gekluisterd bent. Maar als je regelmatig collega’s hebt om mee te praten en van te leren, kan dat je kennis en begrip van meer dan alleen de zaak echt vergroten. Je kunt positieve relaties opbouwen met allerlei soorten mensen, van de bazen zelf tot de technicus die om de week de computers komt repareren. Op deze manier contacten leggen opent nieuwe deuren naar mogelijkheden voor je carrière en je sociale leven.

3. Het is gemakkelijker om met collega’s te communiceren

kantoor-lampen

Je baas kan je gemakkelijk op de hoogte houden van belangrijke zaken rond het bedrijf als je op kantoor bent, in plaats van dat hij de telefoon moet opnemen of je een e-mail moet sturen met informatie die gemakkelijk verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Veel mensen zijn misschien eerder geneigd om over het kantoor te bellen met een vraag die beantwoord moet worden dan de telefoon op te nemen of een e-mail te sturen. Ook ben je misschien aan meer kantoor geklets blootgesteld dan thuis het geval zou zijn.

4. Je leert het bedrijf beter kennen

Een grondige kennis hebben van het bedrijf waarvoor je werkt is misschien niet altijd nodig, maar toch kan het je in veel gevallen een veel beter idee geven van de aanpak die het bedrijf wil volgen en wat zijn langetermijnplan is. Door thuis te werken beperk je het contact tot e-mail of telefoongesprekken, en kun je niet de sfeer omarmen die andere werknemers vijf dagen per week of meer, van 9 tot 5, zullen doorstaan.

6. Gevarieerde maaltijden

gezond-eten

Als je op een kantoor werkt heb je de keuze om daar te eten of uit eten te gaan. De kans is groot dat er op loopafstand allerlei restaurants in de buurt zijn waaruit je kunt kiezen. Sommige kantoren bieden ook lunches aan die gezond en gevarieerd zijn. Als je ervoor kiest je lunch mee te nemen, kan dat; maar je hebt ook de keuze om ergens heen te gaan waar het nieuw en opwindend is om je dag te helpen breken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *