Als je van plan bent om in Bitcoin te gaan investeren, dan is 2021 de beste tijd voor jou aangezien 2020 voor cryptocurrency het beste jaar tot dan toe geweest is. Er zijn mensen die verwachten dat in 2021 Bitcoin nog meer zal gaan stijgen. Daarom investeren Indiase handelaren steeds meer in Bitcoins. Bitcoin, ’s werelds meest bekende cryptocurrency, staat flink in de belangstelling omdat Bitcoin de laatste maand van 2020 het hoogste rendement gaf. Bitcoin is een cryptocurrency die wereldwijd in de belangstelling staat en het bijzondere is dat door erin te investeren, mensen in een korte tijd grote winsten behalen. Dus het nu zeker een goed moment om bitcoin te kopen.

Met de stijging van de prijs van de Bitcoin raakten beleggers steeds meer geïnteresseerd en kregen ze een groot voordeel op de bullmarkt. Deze stijging heeft ertoe geleid dat Bitcoin dit jaar bovenaan de hitlijsten staat. Beleggers en analisten voorspellen dat de huidige rally zich voortzet en dat de belegger moet blijven investeren. Is 2021 de beste tijd om in Bitcoin te investeren?

Wat is Bitcoin?

bitcoin-dollar

Bitcoin is een digitale munt, die gebaseerd is op een blockchain. Bitcoin kan worden vergeleken met een online versie van contant geld. Je kunt het gebruiken om producten of diensten te kopen maar er zijn nog niet veel winkels die Bitcoin accepteren, maar dat zal binnenkort wel veranderen.

Momenteel ervaart Bitcoin de grootste opleving van de bullmarkt in zijn geschiedenis. Dit leidde ertoe dat Bitcoin nog populairder is en door bijna iedereen, die ook maar het flauwste idee van cryptocurrency heeft, wordt opgemerkt.

Elke cryptovaluta is een computerbestand, dat in de vorm van een zogeheten wallet, een soort digitale portemonnee, op een smartphone of een computer wordt opgeslagen. Mensen, die dit gebruiken, kunnen Bitcoins (of een deel ervan) naar je digitale wallet sturen en je kunt de ontvangen Bitcoins ook naar andere mensen sturen. Alle transacties, die worden gedaan, worden in de vorm van een openbare blockchain geregistreerd om diefstal of andere vormen van oplichting te voorkomen.

Begin met het investeren in Bitcoin

Om te beginnen met het beleggen in Bitcoin en/of andere cryptocurrencies, moet je je eerst online bij een exchange, waar je Bitcoin kunt kopen, registreren. Een exchange makelaar is een webplatform waar je Bitcoin kunt kopen en verkopen net zoals de andere cryptomunten, die ze vermelden.

Is Bitcoin in 2021 een goede investering?

Als je van plan bent om in Bitcoin te gaan investeren en Bitcoin tegen de beste prijs wilt kopen, dan is 2021 de beste tijd om in Bitcoin te investeren. Zoals we allemaal weten, is Bitcoin erin geslaagd om bepaalde barrières te overwinnen en €40.000 weer te bereiken. Dit is het hoogste bedrag dat een crypto ooit heeft behaald. Na de vorige piek in december 2017 van meer dan €19.500, viel Bitcoin eind 2018 ver terug. Halverwege 2018 was de cryptomunt nog maar zo’n €4.000 waard. Het koersverloop van bitcoin vertoont op korte tijd wel vaak grote schommelingen, maar uiteindelijk gaat het om de duurzaamheid van bitcoin.

Het is er echter wel in geslaagd om exponentieel te groeien en is de beste investering voor dit jaar. Bitcoin is volledig legaal en het is mogelijk om op deze cryptomunten binnen een korte tijd een goed rendement te krijgen. Na de uitspraak van het Supreme Court werden deze regels opgeheven, maar toch probeert de regering dit virtuele geld te reguleren.

Waarom Bitcoin?

bitcoin-dollar-biljet

Bitcoin is een uitstekende investering. De volgende redenen geven aan waarom het zo populair en veeleisend op de bullmarkt is. Aanvankelijk was Bitcoin het eerste digitale activum dat het huidige ecosysteem van crypto’s begon. Hoewel Bitcoin zich aan het (zeer) ‘hoge risico’ einde van het investeringsspectrum bevindt, is het erin geslaagd om zijn momentum vast te houden.

Bitcoin versus Ethereum

Het zou verrassend zijn als investeerders niet onder de indruk zijn van de manier waarop Bitcoin de markt nu overneemt en niet besluiten om hun geld in deze munt te gaan investeren.

Bitcoin werd voor het eerst in 2009 verhandeld. Vroeger kon je deze nieuwe digitale tokens gemakkelijk voor minder dan € 0,01 kopen. De prijzen stegen echter gestaag tot eind 2017 en een piek van boven de €20.000 per munt werd bereikt. Ethereum begon aanvankelijk in 2015 op €2,83 en werd binnen drie jaar €1.400 waard.

Ondanks dat het op basis van marktkapitalisatie de twee grootste cryptocurrencies zijn, zijn Bitcoin en Ethereum heel verschillend en hebben ze zich om verschillende redenen met een extreem verschillende interne dynamiek ontwikkeld.

Bitcoin

Dit is een groeiende cryptocurrency waarbij geen enkele andere munt zelfs maar in de buurt van Bitcoin of BTC kan komen. Het bedrag in dollars van alle resterende Bitcoins was €150 miljard. De geschatte marktkapitalisatie voor alle cryptocurrencies is echter €230 miljard en het op één na belangrijkste digitale activum is Ethereum, met een marktwaarde van minder dan €18 miljard. Hieruit blijkt duidelijk dat Bitcoin ten opzichte van Ethereum een hogere marktwaarde heeft. Het debat over het ondersteunen van Ethereum om de betere te zijn, wordt echter hieronder vermeld.

Ethereum

gold and black round emblem

Ethereum wordt gebruikt om Ethereum-transacties, die ‘ether’ worden genoemd, te vergemakkelijken maar het staat in de volksmond beter bekend als Ethereum. Het aantal repositories (elektronische archieven) gekoppeld aan Github Ethereum is in ieder geval 223 in vergelijking met de vier repositories van Bitcoin. Repositories zijn gelijk aan projectdirectories waarin Github-ontwikkelaars toegang hebben tot de projectinformatie. In de laatste maand van december 2019 was de prijs van Ethereum ook erg hoog en mensen hebben ook in 2020 hun investering in Ethereum verhoogd.

Is het de moeite waard om in India Bitcoin te kopen?

De prijs van Bitcoin is inderdaad een stuk hoger omdat het aantal munten in totaal afneemt. De statistieken rond de waarde van de munten worden gegeven als: één bitcoin is gelijk aan 25.60.574,31 Indiase roepies. De weerstand tegen digitale valuta zal echter voor aankopen en transacties ongetwijfeld blijven bestaan.

Bitcoin wordt mede vanwege de hoge transactiekosten vaak niet voor overboekingen gebruikt. Ook na december 2017 begonnen mensen betrokken bij Bitcoin te raken maar de marktkapitalisatie stortte onverwachts in en het viel allemaal weg. Vanaf dit jaar kwam het terug en had het zo’n grote invloed dat werd verwacht dat het snel de waarde van goud zou gaan overstijgen.

Het Hedge Fund merkt op dat Bitcoin een aantrekkelijke nieuwe activaklasseis, met een aantrekkelijke vraag en complexiteit van het aanbod en dat deze de afgelopen drie jaar gestaag in gevaar is geweest. Bitcoin wordt nu door het Hedge Fund gedefinieerd als een monetair reddingsvlot voor goud 2.0, dat wereldwijd wordt gebruikt.

De meeste mensen zijn het erover eens dat Bitcoin geld veilig zal opslaan uit angst voor confiscatie door de overheid en hyperinflatie. In de eerste maanden sinds de lancering onderschrijven bijvoorbeeld de komst van de Square Cash-app, MicroStrategy en PayPal, die €600 miljoen aan Bitcoin hebben gewonnen, BTC.

Waarom zou je voor Bitcoin moeten gaan?

bitcoin-zand

De prijs van Bitcoin zal in het komende decennium mogelijk een stijging van 25 keer vertonen, beginnend vanaf de huidige prijs van €30.000 zoals onlangs door de Winklevoss Twins werd voorspeld. De marktwaarde van Bitcoin is slechts 350 miljard dollar. Vergeleken met de goudmarktkapitalisatie is dat dus niet significant.

  1. Bitcoin is schaarser dan goud: als je denkt dat goud van een zeldzame waarde is, denk dan nog eens goed na. Het is een feit dat Bitcoin schaarser is dan goud. Bitcoin is draagbaarder. Je kunt je Bitcoins op een anonieme manier over de hele wereld meenemen. Goud kan ook op elk moment door de overheid worden geconfisqueerd, maar de overheid heeft helemaal geen autoriteit over deze virtuele voorraad cryptocurrency.
  2. Fraudebestendig: Bitcoin wordt in een grootboek opgeslagen. Alle identiteiten van de transacties worden veilig bewaard, waardoor het veiliger en transparanter voor de gebruikers wordt. Omdat de valuta gedecentraliseerd zijn, bezit je deze. De overheid of de bank heeft er geen controle over.
  3. Identiteitsdiefstal: het grootboek ziet erop toe dat al hun transacties tussen digitale wallets een correct saldo kunnen inschatten. Dit grootboek staat bekend als de transactie blockchain. Crypto’s en ‘slimme’ contracten garanderen veilige digitale overdrachten, die het bedrijf praktisch onhackbaar maken en minder gevoelig voor fraude.
  4. Onmiddellijke afwikkeling: het enige wat je nodig hebt, is een smartphone en een goede internetverbinding om je reis met cryptomining te beginnen. Er zijn geen stapels overheidsformulieren die moeten worden ondertekend, geverifieerd en alleen dan zou je deze munten kunnen gaan delven. Daarom is Blockchain de reden waarom cryptocurrency meer waarde heeft. Gebruiksgemak is de reden waarom er veel vraag naar cryptocurrency is.
  5. Jij bent de eigenaar: er is geen ander elektronisch geldsysteem beschikbaar dat eigenaar van je account is. Het belangrijkste voordeel is dat deze Bitcoins niet door de overheid worden gecontroleerd, dus het volledige geld is van jou inclusief de belastingen, die moeten worden betaald wanneer men zich bij een bank inschrijft.

Is Bitcoin een groot risico?

Hoewel Bitcoin zowel garanties als ondersteuning voor de crypto-ontwikkelingsgemeenschap biedt, is de druk van regelgevers en banken op het crypto-mercantilisme geen geheim. Het risico zou gepaard gaan met dagelijkse investeringen. Crypto-zwendel en onvoeldoende kennis over de blockchain-technologie, zouden mensen het slachtoffer maken van deze enorme sommen geld. Dit is de reden waarom een goede cursus voor een belegger of een makelaar, die een expert is op dit specifieke domein, absoluut vereist is.

Conclusie: zou Bitcoin een behoorlijke investering in 2021 kunnen zijn?

Ja, BTC is voor het jaar 2021 een geweldige en gegarandeerde winstgevende investering voor crypto-enthousiastelingen. Dit komt door de recordhoogtes, die elke dag in de krantenkoppen verschijnen en de gestage stijging ervan. BTC trok niet alleen online betalingsplatforms zoals PayPal aan, maar het zorgde er ook voor dat de hoofden van de beste institutionele investeerders en Microstrategy-groepen naar voren kwamen en er veel van kopen.

Of je nu nieuw bent met Bitcoin of gewoon geïnteresseerd bent in een manier om het belangrijkste van jouw investering te creëren, het is belangrijk om te begrijpen wat je moet begrijpen voordat je in Bitcoin investeert.

Geleidelijk aan profiteerden eind 2020 veel crypto-investeerders en toch is de BTC-rally nog steeds in volle gang en is het absoluut de beste tijd om wat BTC te kopen en in je wallet op te slaan.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *