Het is weer zover, tijd om een mooi cadeau uit te kiezen. Of het nu gaat om de feestdagen, een verjaardag of een relatiegeschenk, als je een cadeau moet bedenken, is het een leuk idee om je mooiste foto’s te laten afdrukken en een poster te maken voor aan de muur. Hieronder volgen een aantal tips voor het maken van een poster!

Een poster maken

Als je op zoek bent naar een moderne uitstraling, of een origineel cadeau wil geven dan is een fotoposter precies wat je zoekt. Je kan kiezen voor een mooie quote, van jezelf, je vriendin, iets wat jullie relatie typeert of wat jullie doet denken aan een speciaal moment. Maar je kan ook een collage maken, om bijvoorbeeld al jullie favoriete concerten in beeld te brengen. Vergeet ook niet dat je een poster cadeau kunt doen wegens een belangrijke mijlpaal die iemand uit je persoonlijke netwerk heeft behaald, of een mooi zakelijk succes. Zo zorg je op een makkelijke en snelle manier voor een origineel cadeau. Posters zijn overigens ook perfect om evenementen een extra aangekleed tintje te geven, zoals verjaardagsfeestjes, trouwfeesten of babyshowers.

Een duidelijke boodschap

Een kenmerk van een mooie poster, is dat direct duidelijk wordt wat de boodschap van de poster is. Als je voor een vakantiefoto gaat, zorg er dan voor dat het formaat van je foto groot genoeg is om mooi geprint te worden. Als het bestand te klein is, ziet het er vreemd uit; zonde van je moeite om vage pixels te laten drukken. Overigens kan je ook voor kiezen om een heldere minimalistische boodschap van een sterke quote te laten afdrukken. Alsof je het in de winkel hebt gekocht, maar dan met een tekst die alleen jij en degene aan wie je de poster geeft weet te plaatsen. Bewerken is trouwens helemaal niet lastig, met een mooi lettertype en een klassiek kader kom je vaak al een heel eind.

Handige hoeken

veel-posters-muur-buiten

Je kunt overwegen om de poster in te lijsten, of juist gewoon ‘zo’ aan de muur te hangen. Gebruik dan wel posterbuddies die hiervoor gemaakt zijn, zodat zowel je poster als je muur onbeschadigd blijven. Posters kunnen op verschillende plekken hangen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt. Ook handig dus voor schuine wanden.

We hopen dat we je hebben geïnspireerd tot het maken van een origineel en gepersonaliseerd cadeau. Altijd leuk om iets te krijgen dat je meteen kunt ophangen. Daarnaast ook nog eens leuk om te maken!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *