Nu de feestdagen langzaamaan in zicht komen, starten werkgevers hun zoektocht naar geschikte kerstpakketten voor medewerkers. Vaak blijkt dit in de praktijk een grotere uitdaging te zijn, dan men op voorhand verwacht. Hoe kies je een origineel kerstpakket, passend bij de huidige tijd? Maak je onderscheid tussen een kerstpakket voor mannelijke- en vrouwelijke collega’s of mix je items uit beide pakketten met elkaar? Voor een vrouw is het leuker om een plaid te ontvangen dan voor een man; daar waar een man mogelijk meer waarde hecht aan een grill dan een vrouw. In dit artikel zetten we enkele top kerstpakketten voor dit jaar op een rijtje. Aan welke van deze kerstpakketten heb jij al gedacht voor jouw medewerkers?

Eerlijke producten verwerken in een kerstpakket

kerstcadeau

Ondernemers hechten steeds meer waarde aan een eerlijke, maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Bij het selecteren van de items voor een kerstpakket trekken zij die lijn door. Zo kiezen ze bijvoorbeeld voor een kerstpakket met uitsluitend streekproducten, ingekocht bij lokale ondernemers. Hiervan weten ze zeker dat deze op eerlijke wijze vervaardigd zijn. Daarbij draagt men bij aan het voortbestaan van ondernemers in de eigen regio. Naast de mogelijkheid om een eerlijk kerstpakket zelf samen te stellen, kan men kiezen voor een bestaand (h)eerlijk kerstpakket. Online vind je er aanbieders van.

Complimenteer medewerkers met het kerstpakket

Traditioneel is een kerstpakket een klein cadeau, waarmee werkgevers hun werknemers danken voor de getoonde inzet in het afgelopen jaar. Speel hierop in, door voor een kerstpakket te kiezen bestaande uit verpakkingen met complimenten. Kijk bijvoorbeeld eens naar het op het internet aangeboden “complimenten”-kerstpakket. De verpakkingen met complimenten doen de ontvanger goed en maken het openen hiervan tot een feestje! Vergelijkbaar met het “complimenten”-kerstpakket is de keuze voor het “gewaardeerd”-kerstpakket. De items in dit pakket tonen de medewerker dat je diens werkzaamheden in de afgelopen twaalf maanden gewaardeerd hebt. Het motiveert een medewerker om er het komende jaar weer tegenaan te gaan.

Andere leuke ideeën voor het kerstpakket dit jaar

kerstcadeau-kaars

Er zijn nog meer interessante opties, wanneer je kijkt naar de top kerstpakketten voor 2022. Denk bijvoorbeeld ook aan een “connected”-kerstpakket in het thema verbinding, of het “time to relax”-kerstpakket om de basis te bieden voor een ontspannen vakantie. In dat laatste kerstpakket zitten verschillende items die de medewerker helpen te ontspannen tijdens een middag op de bank. Veel werknemers nemen rond de feestdagen in ieder geval één week vrij.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *