Ben jij net als manager aangesteld bij het bedrijf waar je werkt? Dan kan het nog eens spannend zijn om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het kan dan fijn zijn als je meer tools en handvatten hebt om aan de slag te gaan of als je je meteen kunt richten op je ontwikkeling. Bekleed je al enige tijd de een management positie? Dan kan het zo zijn dat je behoefte hebt aan ontwikkeling. Het is namelijk altijd goed om zoveel mogelijk te leren en veel tijd in jezelf te steken. Zo kun je telkens beter worden als manager zijnde. Heb je geen idee hoe je dit kunt doen? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen.  

Bedrijfskunde

mannen-werken-kantoor

Heb je al hbo werk- en denkniveau? En wil je doorgroeien of de volgende stap zetten in je carrière? Dan kun je kiezen voor een opleiding post hbo bedrijfskunde. Heb je geen idee wat dit is? Geen zorgen! We zullen het je even kort uitleggen. Op het moment dat je enige tijd werkzaam bent binnen een functie op hbo-niveau, dan kan het zo zijn dat je behoefte krijgt meer ontwikkeling. Als manager zijnde streef je er natuurlijk naar om strategisch te werk te gaan. Daarnaast wil je er natuurlijk voor zorgen dat de organisatie ook de toekomst aankan. Met een opleiding bedrijfskunde zul je alles over het bedrijf leren. Hierbij kun je denken aan organisatiestrategieën, data vaardigheden, analyses voor het bedrijf en verandermanagement. Ook leer je welke veranderingen belangrijk zijn om door te voeren binnen je bedrijf. Je zult leren over de theorie, maar je gaat het ook meteen in de praktijk inzetten.

Doorgroeien na het hbo

kantoor-vergaderingsruimte

Uiteraard hoef je niet te kiezen voor een opleiding bedrijfskunde als je daar geen behoefte voor hebt. Een andere post hbo opleiding die je kunt volgen is Coaching en Begeleiding. Zo kun je namelijk leren hoe je op een succesvolle manier anderen kunt coachen en begeleiden. Van omgaan met probleemsituaties tot weerstand zul je allemaal leren. Ook voor de zorgsector kun je na het hbo doorgroeien. Bij de opleiding post Management voor Zorg en Welzijn zul je meer leren over het ontwikkelen van een strategische zorgplan voor jouw zorginstelling. Hiermee kun je de strategie van de organisatie omzetten in haalbare doelen.

Kortom, kun je na het hbo altijd doorgroeien of jezelf verder ontwikkelen wanneer je al enige tijd een management functie bekleed. Dit kun je voor elkaar krijgen met een post hbo opleiding zoals Bedrijfskunde, Coaching en Begeleiding of Management voor Zorg en Welzijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *