Als je je verpakking ontwerpt, is het belangrijk dat je product opvalt. Stickers zijn een fantastisch hulpmiddel voor marketing. Ze bieden talloze mogelijkheden en kunnen voor verschillende marketingdoeleinden worden ingezet. Maar waarvoor kun je stickers precies gebruiken en hoe? Hier zijn handige tips over hoe je stickers kunt gebruiken om je product of verpakking te verbeteren.

Gebruik etiketten voor extra waarde aan je verpakking

Avery handbeschrijfbare etiketten

Laat je waarden doorschijnen in alles, zelfs in de verpakking en etiketten. Als je gezonde voeding en duurzaamheid wilt benadrukken, kies dan voor aardse kleuren voor je verpakking en een sierlijk lettertype voor de etiketten. Je kunt tegenwoordig online etiketten bestellen, en die worden snel thuisbezorgd.

Denk goed na over je verpakking

sticker-kartonnen-doos-pakketje-verpakking

Een handige strategie is om te bedenken wanneer mensen in aanraking komen met jouw verpakkingen en dit op te schrijven. Denk ook aan alle manieren waarop mensen met jouw bedrijf in contact kunnen komen en hoe drukwerk daarbij kan helpen. Als iemand iets online bestelt, komen ze in aanraking met jouw bedrijf via sociale media of een zoekmachine. Uiteindelijk ontvangen ze het pakket per post nadat ze de bestelling hebben geplaatst.

Deel stickers uit op beurzen

We hebben al gesproken over het gebruik van stickers op verpakkingen en andere items. Maar wist je dat stickers ook perfect zijn om uit te delen op beurzen en evenementen? Je kunt dezelfde ideeΓ«n gebruiken als in punt 2. Maak de stickers persoonlijk en gebruik verschillende ontwerpen om de bezoekers op verschillende manieren aan te spreken. Als je een mooi en creatief ontwerp hebt, is de kans groter dat bezoekers je stickers ook op hun eigen spullen plakken. Zo maak je een goede indruk en laat je op een positieve manier je naam zien!

Hang stickers op in het openbaar

In de vorige punten hebben we vooral gesproken over direct contact met je product of klanten. Maar er is nog een andere slimme manier om stickers te gebruiken, genaamd ‘guerrilla marketing’. Hierbij plak je stickers met je eigen logo of boodschap op verschillende openbare plekken. Op deze manier trek je op een gemakkelijke manier extra aandacht. Let op, dit is niet de manier om rechtstreeks in contact te komen met je doelgroep, maar het is wel ideaal om meer naamsbekendheid te genereren. Het levert veel op in verhouding tot de kosten die ermee gepaard gaan.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *