Wie denkt aan een avondje tapas, denkt aan lekker lang tafelen en genieten van allerlei verschillende smaken. Tapas eten met vrienden of familie is ontzettend gezellig. Er zijn veel verschillende soorten tapas, denk aan vlees, vis en vegetarisch, zo zit er voor ieder wat wils bij. Naast alle lekkere tapas is het natuurlijk ook leuk om de ruimte gezellig te maken en leuk aan te kleden. Je waant je meteen in Spanje.

Gezellig tafelen

tapas-hapjes-spanje

Een tapas avond is ideaal in de zomer. Sla de tuindeuren open of maak het gezellig op het terras. Een lange tafel met parasol, mooie lichtjes, kaarsen en Spaanse muziek is perfect, maar ook een loungeset met tuintafeltje kan een goede Spaanse vibe geven. Zet je mooiste servies op tafel voor een perfecte uitstraling. Leuk om de avond een thema te geven en zorg ervoor dat je gasten zich leuk aankleden, het geeft een andere uitstraling en het voelt alsof je echt in een restaurant zit.

Drankjes

Op een avond als deze kan een lekker drankje natuurlijk niet missen. Als je een echt Spaans drankje op het menu wil zetten is sangria of Spaanse wijn een goede optie. In de zomer is witte sangria heerlijk met witte port en zomers fruit. Mocht je wat minder van de alcoholische drankjes zijn, dan is een Granizado een perfecte oplossing. Dit zomerse drankje is gemaakt van schaafijs en verkrijgbaar in meerdere frisse smaken.

Etappes

tapas-maaltijden

Het organiseren van een tapas avond vergt enige tijd, dus mocht je een chaoot zijn probeer georganiseerd aan het werk te gaan. Verzamel recepten en leg per recept vast welke ingrediënten je nodig hebt. Het opdienen van de tapas gebeurt vaak in verschillende etappes. Een voorgerecht is niet nodig maar vaak wel lekker om te beginnen met wat brood en koude tapas zoals aioli en tapenade. Na de koude tapas is het warme gedeelte aan de beurt. Het voordeel van alles tegelijk opdienen is dat de kok ook lekker mee kan eten. Na de warme tapas is het tijd voor een dessert en meestal wordt de avond afgesloten met een typisch Spaans likeurtje zoals caramel vodka of Licor 43, heerlijk in de koffie.

Sfeer

Als echte toevoeging zou je de tuin ook kunnen inrichten met leuke tuinbankjes. Tuinbanken geven een ontspannen, relaxte sfeer en zitten vaak erg comfortabel. Er is ontzettend veel keuze, zoals hout, aluminium en staal en daarnaast zorgt een tuinbank gegarandeerd voor gezelligheid. Je zit vaak dicht bij elkaar, dus je kan met iedereen een praatje maken en het wisselen van plaats gaat wat gemakkelijker. Goede sfeerverlichting kan de tuin ook extra sfeer geven, speel eens wat met sfeerverlichting zoals lampjes, kaarsjes of een open haard en ontdek wat in jouw tuin sfeer geeft. Nog wat extra kussentjes op de tuinbank en voila, gezellig tafelen maar.

Heb jij ook zin gekregen in een tapas avond met vrienden of familie? Ga eens op zoek naar leuke attributen en typische gerechten. Verdiep je in de Spaanse sferen en maak van jouw tapas avond ook een succes.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *