Voorkom dat je barbecuevlees, biefstuk en kip koud wordt. Van slow cookers tot BBQ’s, hier zijn acht snelle en eenvoudige manieren om vlees warm te houden.

Eten warm houden terwijl de rest van je maaltijd kookt of tijdens een feestje kan lastig zijn. Gelukkig zijn er talloze manieren om de kou van je feestmaal weg te houden voor het tijd is om te gaan eten.

Het is belangrijk eten warm te houden om te voorkomen dat bacteriën groeien. Ziekte en verlies van maximale smaak is op alle fronten een no-go. Houd voor de veiligheid een voedselthermometer in de buurt en controleer de inwendige temperatuur van wat je ook opdient.

Oven

gegrilde-kip-oven

Een van de meest toegankelijke keuzes als het erom gaat eten op een lekkere, warme temperatuur te houden is de oven, want de meeste huishoudens hebben er een.

Hij werkt voor het opnieuw opwarmen van ribbetjes, brisket, pulled pork en doet ook wonderen om vlees vers van de rookoven of grill warm te houden. Brisket kopen kan overigens ook gewoon online!

Stel de oven in op 76 – 93 graden of op de warme stand en doe je eten gewoon in ofwel een bakplaat, ovenbestendige steelpan, of ovenschaal en bedek het met aluminiumfolie. Dit is een uur of twee houdbaar, maar zal de maaltijd op den duur zowel in textuur als in smaak veranderen.

Geïsoleerde koeltas

koeltas-wit

Koeltassen met harde of zachte omhulsels zijn een fantastisch goedkoop en gemakkelijk alternatief. Doe wat je warm wilt houden in een afgedekte schaal of in folie. Zorg ervoor dat je af en toe de temperatuur controleert, zodat het niet onder de 60 graden komt.

Je kunt ook voor weinig geld je eigen geïsoleerde bakje maken. Bekleed de binnenkant van een zak of een koelbox en ook het voedsel met folie en leg het erin. Een handige manier om thuis warmtepakkingen te maken is om ongebruikte sokken te nemen en ze met rijst te vullen, en ze dan 2-3 minuten in de magnetron op te warmen.

Voor een extra laag warmte leg je er warmwaterkruiken op en sluit je de bak daarna goed af om alle warmte in te sluiten. Zorg ervoor dat je je eten binnen 2 uur opeet.

Slow Cooker

slowcooker-Brabantia-BBEK1081

Slow cookers zijn een geweldige en betaalbare optie om je maaltijd niet te snel te laten afkoelen. Ze kunnen je eten een tot vier uur warm houden na het koken op de laagste stand of, als je slowcooker de optie heeft, de warme stand.

Zorg ervoor dat het eten boven de 60 graden blijft. Wees je ervan bewust dat als je het eten te lang laat staan, zoals in de oven, het de smaak en textuur van je avondmaal kan veranderen.

Aluminiumfolie

Aluminiumfolie-rol

Vrijwel de eenvoudigste manier om eten warm te houden voor je het klaar bent om op te dienen is aluminiumfolie. Het houdt het ongeveer 30 minuten warm. Het vlees ermee omhullen houdt het niet alleen warm, maar helpt ook de sappen gelijkmatiger te verdelen. Let er bij het inpakken wel op dat je het niet te strak doet, anders verliest het vlees zoals een heerlijke picanha al het vocht.

Een andere gemakkelijke manier om aluminiumfolie te gebruiken bij het zoeken naar warm eten is het in te pakken en in de magnetron te doen. De folie houdt alle warmte ingesloten, terwijl de magnetron nog een extra barrière vormt tegen elke vorm van afkoeling.

Grill

kleine-zwarte-bbq

Een buitengrill kan een uitstekend hulpmiddel zijn om de levensduur van je eten bij hoge temperatuur te verlengen, zelfs als je het niet op de grill gebakken hebt! Het enige wat je hoeft te doen is de branders op de laagste stand te zetten tot je klaar bent om te eten. Het voedsel moet binnen een paar uur van de grill gehaald worden, anders kan de kwaliteit achteruit gaan. Als je op de grill gebakken hebt, verplaats ze dan gewoon van direct boven de kolen, naar de zijkant van het grillrooster.

Rijstkoker

rijstkoker-tristar

Net als een slow cooker zijn rijstkokers ook geweldige keukenapparaten om eten op de juiste temperatuur te houden tot je het wilt eten. Hij heeft uitsluitend een warmhoudstand om eten vele uren op een eetbare temperatuur te houden. De optimale tijd om je maaltijd in een rijstkoker te bewaren voor het eten is vijf uur, maar regelmatig moet je de stoom eruit laten om te zorgen dat niets te gaar wordt.

Kookketel

kookketel

Dubbele ketels zijn je beste kans om soepen, sauzen, aardappelpuree en dergelijke warm te houden, want ze geven een langzame, zachte warmte af. Een goed alternatief voor de aanschaf van zo’n ketel is het gebruik van je eigen roestvrijstalen kom die vrij strak in de rand van een steelpan past. Zorg ervoor dat je de hitte laag houdt, want te veel stoom kan het gerecht dat je probeert te bewaren ruïneren.

Chafing Dish

chafing-dish

Als je een ideale manier zoekt om eten warm te houden voor je volgende feestje, zoek dan niet verder. Een chafing dish is in wezen een pan die omhoog staat op een frame dat boven een kleine vlam is gezet. Het is een prima investering als je veel feestjes geeft, want ze zijn stressvrij. Je kunt al je gerechten van tevoren klaarzetten, want ze zijn gemaakt om eten twee tot zes uur warm te houden. Behalve dat ze je opgewarmde eten warm houden, warmen ze ook koud eten dat je erin legt zonder morren op.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *