Twijfelt u nog over een kredietverzekering afsluiten? Misschien weet u niet precies wat een kredietverzekering inhoudt, dan weet u natuurlijk niet of u dit nodig heeft voor uw onderneming. Om deze beslissing voor u makkelijk te maken, staan hieronder de meest belangrijke voordelen van een kredietverzekering voor ondernemingen. Zo weet u wat u precies kunt verwachten als u besluit deze verzekering af te sluiten.

Voorkoming van gemiste inkomsten

werken-kantoor

Allereerst beschermt een kredietverzekering uw onderneming van gemiste inkomsten of zelfs verliezen door een niet-betalende klant. Het kan iedereen overkomen, door een faillissement of andere financiële situatie kan de klant uw factuur niet betalen. Dit is vervelend voor de klant, maar ook voor u. Vooral als uw bedrijf al kosten gemaakt heeft voor deze klant. Als u een kredietverzekering afgesloten heeft, betaald de verzekeraar deze kosten. Ook zal de verzekeraar deze betaalvordering overnemen van uw bedrijf en proberen de klant alsnog te laten betalen.

Risico cassatie

Een kredietverzekering is niet alleen handig wanneer een klant niet kan betalen, maar ook bij het voorkomen van betaalproblemen. De verzekeraar helpt namelijk ook met kredietwaardigheid checken van een potentiële klant en verzamelt gegevens over eerdere betaal(ervaringen) van andere bedrijven met deze klant. Zo kan u als ondernemer van tevoren al inschatten of deze klant de factuur (op tijd) kan en gaat betalen. Dit is natuurlijk handig om te weten voordat een overeenkomst getekend wordt.

De verzekering voor u

contract-ondertekenen

Uw onderneming is er één als geen ander. Elk bedrijf heeft een andere omvang, maar ook een andere manier van zaken doen. Om deze verschillen te honoreren bestaan er verschillende soorten kredietverzekeringen, zodat elke ondernemer de verzekering af kan sluiten die het beste bij zijn bedrijf past. Zo bestaat er een transactieverzekering, een debiteurverzekering, een kredietverzekering per land en een omzetverzekering. Naast de vorm van verzekering, verschillen deze verzekeringen ook in prijs.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *