Nu de zomer er weer aankomt en het zonnetje vaker schijnt, pakken we ook wat vaker de alcoholische versnaperingen. Maar wat is eigenlijk goed en op welke manier drinken we het beste met maten. Deze vragen gaan we allemaal beantwoorden in deze blog.

Witte Wijnen

witte-wijn-eten

We nemen allemaal wel eens een lekker chardonnay van Baron de ley of een heerlijke mip rosé op een warme zomerdag. Maar op welke manier kunnen we genieten van de gezelligheid maar ook een beetje gezond doen. Als we gaan kijken naar de calorieën van beide wijnen, dan zit er eigenlijk geen verschil in. Maar qua suikergehalte kan je beter voor een aix rosé kiezen. In deze wijn zitten namelijk de minst aantal suikers en ben je dus een beetje gezond bezig tijdens het borrelen met je vrienden. Daarnaast zorgt het drinken van een Panamera ook voor een goede cholesterol waarde. Ook schijnt je conditie te verbeteren na het drinken van een glas witte wijn. Maar dit gaat niet samen met het roken van een sigaret. Let hierbij wel om dat het om maximaal één glas gaat per dag. Het is daarom belangrijk om goed met mate te blijven drinken.

Rode wijn

fruit-fles-wijn

Waar witte gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, geld dat ook voor rode wijn. Het grootste verschil is dat er in rode wijn mineralen en vitaminen zitten. Maar door de alcohol die in de wijnen zitten is het gezonder om fruit te eten in plaats van wijn te drinken. Daarnaast is de werking pas goed zichtbaar na het drinken van veel wijnen en dit kan weer negatieve effecten hebben op je lever. Ook zit er bij de productie van rode wijn nog resveratrol in de wijn. Dit komt omdat de schil bij rode wijn erop blijft zitten en bij witte wijn eraf wordt gehaald. Resveratrol is goed voor je gezondheid en beschermen de druiven tegen schimmelinfecties. Maar uit de uiteindelijke onderzoeken die hiervoor zijn gedaan komt er nog geen duidelijke conclusie uit. Ook kan het liggen aan de achtergrond van de mensen en de gezondheid ervan.

Het uiteindelijk verschil tussen rode en witte wijn is er niet echt, daarom is het bij het drinken van alcoholische dranken belangrijk dat je het met mate drinkt en het houdt bij maximaal twee glazen. Voor de inname van vitamine en mineralen is het verstandig om fruit en water te blijven drinken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *