Veel bedrijfseigenaren en ZZP’ers die een bedrijf opstarten, stuiten vaak op een gebrek aan voldoende cashflow. Velen hebben misschien het kapitaal om machines aan te kopen en arbeidskrachten in te huren, maar blijven onbeslist over de vraag of ze een bedrijfsauto moeten kopen of leasen. Hoewel het kopen van een bedrijfsauto je volledige eigendom garandeert, heeft leasen bij bijvoorbeeld ALD Automotive veel voordelen.

Hieronder volgt een korte blik op de voordelen die bedrijven kunnen behalen door een zakelijke auto te leasen in plaats van het zelf aan te schaffen.

Lage maandelijkse betalingen

supreme-geld-pistol

We zijn het er allemaal over eens dat het leasen van een auto veel gunstiger is voor het kapitaal van je bedrijf dan wanneer je een auto koopt. Dit is zeer handig voor ondernemers die nieuw zijn in het ondernemerschap, omdat het enige doel van een startend bedrijf is om de kosten te minimaliseren en de winst te maximaliseren. Het leasebedrag dat elke maand moet worden betaald, ligt tussen 30% en 60% van de waarde van de auto, wat veel goedkoper is dan het aanschaffen van een nieuwe auto. Hierdoor kan het bedrijf de besparingen gebruiken voor andere activa die nodig zijn.

Belastingvoordelen

contract-ondertekenen

Een leaseauto hoort niet altijd tot het vermogen van je onderneming. Bij financial lease draag je alle financiële risico’s. In dat geval is de auto een bedrijfsmiddel dat tot het vermogen van je onderneming hoort. Bij operational lease is de situatie meer vergelijkbaar met huur. Dan is de auto geen bedrijfsmiddel en geen onderdeel van het vermogen van je onderneming.

Jouw onderneming maakt kosten voor een leaseauto, zoals leasetermijnen en brandstof. Voor een leaseauto gelden dezelfde regels als voor een gekochte auto. Je mag de kosten aftrekken van de opbrengsten, waardoor je minder belasting hoeft te betalen.

Vaak een nieuwe auto

blauwe-bmw-auto

Wanneer je vaak klanten bezoekt, dan zal het leasen van een mooie bedrijfsauto je imago daadwerkelijk bevorderen. Dit is een goede manier om de naam van je bedrijf te verbeteren en indruk te maken op je klanten. De maandelijkse betalingen zijn goedkoper in vergelijking met het kopen van een nieuwe auto, waardoor veel ondernemers uiteindelijk in luxe auto’s kunnen rijden die ze anders niet hadden kunnen kopen. Daarnaast zijn de maandelijks te betalen leasebedragen lager in vergelijking met het bedrag dat een bedrijfseigenaar zou betalen als de auto in bruikleen werd gekocht.

Geen onderhoudskosten

auto-interieur-zwart-bruin

Als ondernemer moet je zo slim zijn om een auto te leasen op een tijdstip dat samenvalt met de garantieperiode die door de fabrikant van de auto wordt gedekt. Dit betekent dat in het geval er iets mis gaat met de auto, de fabrikant verantwoordelijk is en alle reparatiekosten voor zijn rekening neemt. Tegelijkertijd bieden veel leasemaatschappijen gratis onderhoudsschema’s aan tijdens de leaseperiode.

Auto leasen heeft geen grote aanloopkosten

statistieken-business

Wanneer je een nieuw bedrijf opstart, is het raadzaam om te besparen op alle initiële kosten, zodat het bedrijf zijn winstmarges verhoogt. Een van de gemakkelijkste manieren om kosten te besparen is door een bedrijfswagen te leasen in plaats van er een te kopen. Aangezien er weinig tot geen aanbetalingen zijn voor het leasen van een bedrijfsauto, helpt een auto leasen de cashflow van het bedrijf te behouden.

Extra dekking

witte-mercedes

Veel autoleasemaatschappijen bieden een dekking bij een gestolen auto of wanneer de auto betrokken is bij een ongeval. Dit betaalt de auto af in een situatie waar een verzekeringsmaatschappij niet alle opgelopen schade dekt.

Tot slot, het leasen van auto is het beste wat een bedrijf zou kunnen doen in plaats van te kopen. Het vermindert in feite de kosten die het bedrijf maakt en door dit te doen, zijn de winstmarges aan het eind van de maand hoger. Daarom raden wij kleine bedrijven ten zeerste aan om te beginnen met leasen in plaats van auto’s voor het bedrijf te kopen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *