Ben je zelfstandig ondernemer? Dan droom je er ongetwijfeld van om jouw bedrijf steeds verder uit te bouwen. Misschien heb je zelfs wel als doel om één van de grootste spelers te worden binnen de branche waarin je actief bent. Sommige ondernemers weten precies wat zij moeten doen om hun bedrijf te laten groeien, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Regelmatig is dit het gevolg van een gebrek aan financiële middelen. Wil je toch groeien? Vraag dan een zakelijke lening aan. Jammer genoeg zien veel ondernemers niet in hoe zo’n financiering kan helpen om een bedrijf te laten groeien. Toch is dit wel degelijk het geval. Wij vertellen jou in deze tekst hoe dit zit.

Productie opschroeven

productie-onderzoek

Wanneer je jouw bedrijf wilt laten groeien, kun jij je allereerst richten tot het productieproces. Kijk bijvoorbeeld eens hoe je dit proces efficiënter in kunt richten. Slaag je hierin? Dan produceer je mogelijk meer dan voorheen. Door een hogere productie kun je meer afzetten en dat heeft weer een positief effect op de omzet van jouw bedrijf. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jouw bedrijf groeit.

Helaas is het niet altijd mogelijk om het productieproces efficiënter in te richten. Is dit binnen jouw bedrijf het geval? Denk dan niet dat groei niet mogelijk is. Nee, want je kunt de productie namelijk ook opschroeven door extra machines en/of voertuigen aan te schaffen. Dankzij deze extra bedrijfsmiddelen ben je namelijk in staat om meer werk te verzetten dan voorheen. Logischerwijs zorgt dit voor meer omzet en een hogere omzet heeft op zijn beurt weer groei tot gevolg.

Onderneming uitbreiden

kantoor-uitzicht-werknemers

Groei kun je bewerkstelligen door te investeren in bedrijfsmiddelen. Helaas is het niet altijd mogelijk om een extra machine in gebruik te nemen. Hier moet immers wel voldoende ruimte voor zijn. Is dit niet het geval? Overweeg dan om jouw bedrijf uit te breiden. Je kunt bijvoorbeeld een extra bedrijfshal laten bouwen. Grote voordeel hiervan is dat er genoeg ruimte is voor nieuwe machines. Je kunt een extra bedrijfshal daarnaast gebruiken als opslagruimte. Tot slot biedt een zakelijke lening uitkomst als je een grotere kantoorruimte wilt realiseren.

Als we het over uitbreiding hebben denken veel ondernemers als snel aan fysieke uitbreidingen, zoals een extra bedrijfspand of kantoorruimte. Dit is inderdaad een goed voorbeeld van uitbreiding, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Je kunt jouw bedrijf namelijk ook digitaal uitbreiden. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een webshop. Kunnen jouw klanten nu nog geen online aankopen doen bij jouw bedrijf? Dan moet je de webwinkel van de grond af aan opbouwen. Dit brengt flink wat kosten met zich mee. Een zakelijke lening biedt uitkomst als je deze investering niet met eigen vermogen kunt bekostigen.

Zakelijke lening of zakelijke krediet?

De meeste ondernemers vragen een zakelijke lening aan als zij willen investeren in hun bedrijf. Niet gek, want deze financieringsvorm is geschikt voor langlopende investeringen. Toch zijn er ook ondernemers die voor zakelijk krediet kiezen. Dit krediet is niet zozeer bedoeld om mee te investeren, maar bedrijfskrediet kan wel degelijk een investering mogelijk maken. Door dit krediet aan te vragen kun je namelijk investeren op de momenten dat het jou uitkomt. Je hoeft namelijk niet langer te wachten tot jouw klanten hun facturen betalen. Hierdoor kun je snel bewegen als je kansen ziet. Met een zakelijk krediet los je namelijk een tijdelijk tekort aan liquide middelen op en betaal je de dagelijkse uitgaven voor jouw bedrijf. Vandaar dat zakelijk krediet ook wel een werkkapitaalfinanciering genoemd wordt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *