Wanneer je als zzp’er werkt, ben je zelf verantwoordelijk voor verzekeringen. Omdat veel zakelijke verzekeringen niet verplicht zijn, besluit je misschien om er zo weinig mogelijk af te sluiten. Je bespaart zo weliswaar op de premie, maar je bent niet goed verzekerd. Wil jij jezelf zo goed mogelijk verzekeren? Lees dan vooral verder. In deze tekst zetten we namelijk 3 verzekeringen op een rijtje die je als zzp’er serieus moet overwegen.

1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

man-typt-laptop-werken

Toen je als zzp’er begon, heb je vast wel iets gehoord of gelezen over een verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid. Hiermee verzeker jij jezelf van een uitkering als je arbeidsongeschikt bent. Doordat er geld binnen blijft komen als je niet kunt werken, kun jij jouw vaste lasten blijven betalen. Hoeveel je per maand uitgekeerd krijgt, hangt af van de keuzes die je gemaakt hebt bij het afsluiten van de verzekering. Daarnaast speelt de mate van arbeidsongeschiktheid een rol. Ben je voor 50 procent arbeidsongeschikt? Dan krijg je iedere maand ook ‘maar’ de helft van het verzekerde bedrag uitgekeerd.

Ondanks dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering een vangnet is, sluit lang niet iedere zzp’er deze verzekering af. Dit komt vooral doordat er hoge kosten aan verbonden zijn. Bovendien ga je elk jaar meer betalen, want de premie groeit mee met jouw leeftijd. Hoewel deze verzekering duur is, moet jij je niet laten leiden door de prijs. Als je arbeidsongeschikt raakt en niet verzekerd bent, ben je namelijk veel meer geld kwijt.

2. Aansprakelijkheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is zeker niet de enige verzekering die je als zzp’er moet overwegen. Je kunt namelijk ook baat hebben bij een aansprakelijkheidsverzekering. Ben je particulier verzekerd voor aansprakelijkheid? Denk dan niet dat je deze verzekering ook voor jouw bedrijf kunt gebruiken. Hier moet je namelijk een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij, een werknemer of product bij een ander veroorzaakt.

Ben je advocaat, adviseur, boekhouder, accountant, ingenieur of ICT’er? Of werk je in de marketing of consultancy? Dan is ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp het overwegen waard. Met deze verzekering ben je bij beroepsfouten verzekerd voor hoge kosten bij schadeclaims. Net als een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet altijd verplicht. Toch is het in sommige gevallen zeker interessant om hem af te sluiten.

3. Rechtsbijstandverzekering

contract-ondertekenen

Tot slot raden wij je ook aan een rechtsbijstandverzekering te overwegen wanneer je als zzp’er aan de slag gaat. Hiermee ben je verzekerd voor juridische hulp bij een conflict. Je verwacht misschien niet dat je betrokken raakt bij een conflict, maar besef je goed dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Daarbij komt dat een conflict niet altijd door toedoen van jou hoeft te ontstaan. Als een klant bijvoorbeeld weigert te betalen, kan er ook een conflict ontstaan. In dergelijke situaties heb je baat bij een rechtsbijstandverzekering.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *