Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar goede kantoorverlichting speelt een belangrijke rol bij de efficiëntie van je werknemers. De juiste verlichting vermindert niet alleen het risico van allerlei gezondheidsproblemen voor je werknemers, maar verhoogt ook de productiviteit en de veiligheid in je bedrijf. Ze draagt immers bij tot een comfortabele en stimulerende werkomgeving. Bovendien kun je er ook veel energie en geld mee besparen.

In dit blog bespreken we het belang van goede kantoorverlichting, zodat je precies weet waarom de juiste kantoorverlichting een onmisbare investering voor je bedrijf is. Dus voordat je op zoek gaat naar een kantoor te huur, check eerst even deze tips!

Goede kantoorverlichting kan individueel ingesteld worden

kantoor-lampen

Dit klinkt misschien vreemd omdat we gewend zijn aan algemene, niet-regelbare verlichting op kantoor, maar het is logisch. Mensen hebben verschillende behoeften, afhankelijk van het soort werk dat ze doen en van hun leeftijd. Zo heeft een 60-jarige gemiddeld 5 tot 6 keer meer licht nodig om taken goed uit te voeren dan een 20-jarige. Tekst lezen op papier of werken in een atelier vereist meer licht dan gewoon computerwerk.

Bovendien is goede kantoorverlichting ook ergonomisch belangrijk. Verlichting die individueel kan worden ingesteld heeft een positief effect op het gezichtsvermogen, het energieniveau en het welzijn van de werknemers. Het stimuleert ook hun concentratievermogen.

Vrijstaande kantoorverlichting is uitermate geschikt als regelbare lichtbron. In de meeste gevallen is het een direct/indirect stralend toestel. Dat wil zeggen dat hij indirect een algemeen lichtniveau geeft en direct de vereiste verlichting op het werkoppervlak. Een extra bureaulamp kan, indien nodig, het lichtniveau nog meer verhogen.

Bespaar energie met de juiste kantoorverlichting

Goede kantoorverlichting is niet alleen belangrijk voor het welzijn van je personeel, maar ook voor het besparen van energie en dus van je uitgaven. Elektriciteit is immers een van de belangrijkste kostenposten voor kantoorverlichting en maakt ongeveer 60% van het budget uit. Investeren in de juiste verlichting en technologie is dus geen overbodige luxe. Tegenwoordig zijn er verschillende energiebesparende technologieën die je in je kantoor kunt gebruiken. Zo wordt er bijvoorbeeld vaker gekozen voor LED lampen.

Bovendien zijn lampen steeds vaker uitgerust met sensortechnologie en een modern licht management systeem. Deze technologieën worden gebruikt voor aanwezigheids- en daglichtdetectie. In het eerste geval detecteert de lamp de aan- of afwezigheid van een persoon en wordt ze automatisch uitgeschakeld als de werkruimte leeg is. Dit is een energiezuinige manier om de perfecte verlichting voor je werknemers te creëren. Het is een techniek die al lang gebruikt wordt om gangpaden en gangen te verlichten die niet vaak gebruikt worden. Omdat daglicht de ideale verlichtingsbron is voor een werkomgeving, gaan lampen met daglichtdetectie uit als voldoende daglicht wordt gedetecteerd.

Maximale flexibiliteit voor gebruikers en bedrijven

kantoor-vergaderingsruimte

Met de toenemende populariteit van flexplekken in kantoren worden bedrijven gedwongen na te denken over de flexibiliteit van hun werkplekken. Daar hoort natuurlijk ook verlichting bij. Goede en aanpasbare kantoorverlichting biedt de nodige flexibiliteit die moderne werkomgevingen vereisen. De combinatie van vrijstaande kantoorverlichting en aanpasbare kantoorverlichting is daarom de perfecte oplossing voor flexibele werkplekken en dynamische bedrijven die hun indeling regelmatig veranderen.

Goede kantoorverlichting is een mix van verschillende lichtbronnen

We noemden het al eerder: goede kantoorverlichting is altijd een combinatie van verschillende directe en indirecte lichtbronnen. Bij directe verlichting valt het licht rechtstreeks op het werkoppervlak, zoals het geval is bij een bureaulamp. Indirecte verlichting, daarentegen, verlicht een deel of de hele werkruimte, zoals plafondverlichting. Vrijstaande kantoorverlichting vormt een mooie combinatie van beide en is daarom erg belangrijk in een kantooromgeving. We kunnen concluderen dat een kantoor huren Amsterdam met goede kantoorverlichting van groot belang is voor de efficiëntie van je bedrijf en dat je dit het beste kunt bereiken door verschillende soorten lichtbronnen op de juiste manier te combineren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *