Voor de coronacrisis zagen we een flinke daling in de waarde van altcoins. Handelen in cryptocurrency was plotseling niet meer zo aantrekkelijk. Toch zijn veel mensen in die tijd alsnog ingestapt. Achteraf een goede keuze. Door de pandemie is handelen in cryptocurrency namelijk aantrekkelijker dan ooit geworden. De waarde van bitcoin en andere altcoins is in enkele maanden tijd ontzettend snel omhoog gegaan. Maar hoe komt dat? En is cryptocurrency kopen ook nu nog een goede keuze? En zo ja, waar let je dan op?

Steeds meer mensen geloven dat cryptocurrency hét betaalmiddel van de toekomst wordt. Geen gekke gedachte. Zeker niet nu contante betaalmiddelen steeds meer verleden tijd lijken te worden. Sinds de coronacrisis maken we bijna geen gebruik meer van contant geld. En ook nu, nu de maatregelen voor een groot deel zijn opgeheven, blijven de meeste mensen contant geld mijden. De stap naar het gebruik van cryptocurrency als betaalmiddel lijkt dan ook helemaal niet zo groot. Het toekomstperspectief van deze digitale munten lijkt dan ook erg positief te zijn. Benieuwd of kopen cryptocurrency ook iets voor jou is? Of wil je starten met cryptocurrency en heb je geen idee waar je rekening mee moet houden? In dit artikel zetten we de belangrijkste tips voor je op een rijtje.

Weet waar je in stapt

crypto-munten-pasje

Er zijn ontzettend veel verschillende cryptomunten waar je in kunt handelen. De keuze is zelfs zó overweldigend, dat we ons goed kunnen voorstellen dat je niet meer weet waar je op moet letten en dus maar gewoon een keuze maakt. Dit is echter geen goed idee. Je moet wel weten waar je in stapt, alvorens je begint. Je kunt niet verwachten dat je succes zult hebben als je geen idee hebt wat de cryptomunten nu doen en wat het toekomstperspectief hiervan is. Doe daarom voldoende research naar de crypto en de munt zelf. Ga niet klakkeloos geld uitgeven als je niet weet of dit kans van slagen heeft. Zelfs niet als een goede vriend hier in het verleden heel succesvol mee is geweest.

Kies het juiste platform

Het is niet alleen belangrijk om research te doen naar de cryptomunten, maar ook naar de platforms waar deze op gekocht kunnen worden. Handelen in cryptocurrency is tegenwoordig zo populair, dat er ook ontzettend veel verschillende platforms beschikbaar zijn. Groot voordeel is dat er dus ook een flinke concurrentiestrijd bestaat. Door goed research te doen, weet je dus niet alleen welk platform betrouwbaar is, maar kun je vaak ook nog eens een hoop geld besparen.

Start altijd met een klein bedrag

crypto-trader-telefoon

Gooi nooit direct al je spaargeld in de strijd. Handelen in cryptomunten is een vak apart. Je moet er echt feeling voor krijgen om succesvol te kunnen zijn. Oefening baart kunst, maar dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je heel veel geld verliest. Daarom is het slim om met een klein bedrag te beginnen. Maak het oefenbedrag zo laag mogelijk, dat het je geen extra financiële pijn doet als de waarde daalt.

Besef sowieso goed dat je nooit moet beleggen (in welke munt dan ook) als je dit geld niet zou kunnen missen. Het is niet de bedoeling om in de financiële moeilijkheden te raken als het onverhoopt toch mis dreigt te gaan. Eerst een beetje feeling krijgen en dan kun je wellicht iets meer risico’s nemen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *