Energiebesparing in op kantoor is natuurlijk gunstig voor je bedrijf. Het kan je bedrijf helpen soepel te draaien en de duurzaamheid te verbeteren. Een van de beste manieren om de energiekosten op je kantoor te verlagen, is door energie-efficiënte praktijken op de werkplek te implementeren. Hierdoor kan je behoorlijk wat geld besparen door de maandelijkse energierekening te verlagen. Uiteraard kan je ook heel wat besparen door een goede energievergelijker te gebruiken.

Het runnen van een bedrijf kan veel kosten met zich meebrengen, van de salarissen tot het onderhoud van het kantoorgebouw. Energiebesparing is dus een geweldige manier om de bedrijfskosten van je bedrijf te verlagen. Het is ook een ideale manier om je ecologische voetafdruk en andere schadelijke uitstoot van broeikasgassen te helpen verminderen.

Je kan op verschillende manieren elektriciteit besparen. Om je meer inzicht te geven, volgen hier zes eenvoudige manieren om te helpen besparen op de energiekosten op kantoor.

Denk aan hernieuwbare energiebronnen

black and silver solar panel

Het gebruik van zonne-energie en andere hernieuwbare energiebronnen is een van de beste manieren om energie te besparen. De hernieuwbare energiebronnen zijn een uitstekende optie om je lokale energieleverancier te vervangen door een schone en energie-efficiënte energiebron. Gelukkig kan je tegenwoordig heel makkelijk energie vergelijken en zie je precies wat voor energie je kan consumeren.

Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen is een uitstekend energiealternatief om je bedrijf efficiënter van stroom te voorzien. Je kunt in deze hernieuwbare energiebronnen investeren en betaald krijgen voor elke kilowattuur schone energie die ze kunnen opwekken. Het gebruik van deze hernieuwbare energiebronnen kan ook helpen om ongeveer een halve ton broeikasgassen per jaar te besparen!

Het gebruik van windenergie, geothermische warmtepompen, zonne-energie en andere hernieuwbare energiebronnen kan helpen je afhankelijkheid van traditionele energie te verminderen. Groen gaan kan ook je bedrijfsresultaten ten goede komen en helpen nieuwe klanten of cliënten aan te trekken. Trap niet in verhalen van telefonische- of deur aan deur verkopers zich voordoen als een energieleverancier of één van de bekende energievergelijkers. Dit zijn callcenters die zo je vertrouwen willen winnen om tegen hoge provisies energiecontracten af te sluiten en hierbij géén rekening met jou houden.

Upgrade het apparatuur naar energie-efficiënte modellen

Je verwarmings- en koelsystemen, afzuigventilatoren in de badkamer, koelkast en andere oude apparatuur kunnen inefficiënt werken en meer energie verbruiken om te werken. Het is dus noodzakelijk om je kantoorapparatuur te upgraden naar energiezuinige modellen en energie te besparen op je werkplek. De energiezuinige apparaten kunnen helpen om tot wel 75% energie te besparen op je kantoor in vergelijking met vergelijkbare producten.

Bovendien is het ook noodzakelijk om deze apparaten uit het stopcontact te halen wanneer ze niet worden gebruikt of een stekkerdoos te gebruiken om het stroomverbruik te helpen verminderen.

Naast het overstappen op energie-efficiënte apparatuur is het ook nodig om deze zorgvuldig te beheren om de hoeveelheid energie die ze verbruiken te helpen verminderen. Energiebesparing kan je bedrijf aanzienlijke voordelen opleveren, zoals een grotere mobiliteit, een langere levensduur van de apparaten en lagere temperatuurniveaus in het kantoor.

Gebruik energiezuinige lampen

kantoor-lampen

De oude versies van de lampen die je in het kantoor gebruikt, kunnen minder energie-efficiënt zijn. Als zakenman moet je upgraden naar energiezuinigere lampen om energie te besparen op kantoor. Energiezuinige lampen zoals LED’s kunnen betere verlichtingsopties zijn die voor flink wat verschil kunnen zorgen als het gaat om je elektriciteitsrekeningen.

De LED-lampen kunnen licht produceren dat 90 procent efficiënter is in vergelijking met gloeilampen. LED-verlichting kan ook tot 50.000 uur meegaan, waardoor het een waardige investering is voor je bedrijf.

CFL’s daarentegen zijn energiebesparende fluorescentielampen die slechts 25 tot 35 procent van de energie verbruiken in vergelijking met gloeilampen. CFL’s kunnen helpen het energieverbruik van je kantoor te verminderen. Het gebruik van CFL-verlichting is ook een ideale manier om de impact op het milieu te helpen verminderen.

Maak je kranen en toiletten energie-efficiënt

Lekkende kranen en toiletten op kantoor kunnen leiden tot extra waterrekeningen per jaar. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van handenvrije kranen die geen handgrepen hebben om ze aan en uit te zetten. De watertoevoer stopt automatisch wanneer je je handen weghaalt, waardoor er niet onnodig water verspilt wordt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *