Technologie is tegenwoordig overal. Van sociale media tot digitaal bankieren, de effecten zijn merkbaar in vrijwel elk aspect van het moderne leven.

Talen leren is geen uitzondering, met een reeks platforms en hulpmiddelen die speciaal zijn ontworpen om taalleerders te helpen. Er zijn veel redenen voor deze verandering in gewoonten, van een toename in efficiëntie en productiviteit die bereikt kan worden door thuis te werken of te studeren, tot het gemak om op bijna elk moment van de dag te kunnen studeren.

Dit geldt zeker ook voor TEFL (Teach English as a Foreign Language) onderwijs, waar de kracht van technologie kan worden ingezet om een nog krachtiger taalleerervaring te creëren. Lees hieronder meer over hoe TEFL geen uitzondering is als het gaat om het omarmen van moderne technologie om taalleerders te helpen zich te ontwikkelen.

Wat is TEFL?

Eenvoudig gezegd is TEFL de manier waarop Engels wordt onderwezen aan sprekers van andere talen. In het verleden gebeurde dit bijna uitsluitend in conventionele klaslokalen, maar de komst van de technologie heeft een geheel nieuwe manier van TEFL-onderwijs geïntroduceerd, en dus ook van virtueel Engels leren.

Het vinden van een TEFL baan is gemakkelijker dan ooit tevoren, omdat steeds meer studenten over de hele wereld hun Engelse taalvaardigheden willen verbeteren, of dat nu voor werk, studie of persoonlijke redenen is. Er zijn veel TEFL recruiters die posities hebben voor nieuwe leraren om meteen te beginnen, en dit betekent dat een nieuwe TEFL leraar vrijwel meteen kan beginnen met het opdoen van ervaring.

Naar welke kwalificaties kijken TEFL recruiters doorgaans?

man-leunt-achterover-thuis-werken-bureau

In het algemeen zoekt elke TEFL werkgever naar iets anders, of het nu een specifieke universitaire opleiding is, werkervaring, of zelfs een heldere en sprankelende persoonlijkheid om Engels te onderwijzen. Over één ding zijn de meeste recruiters het echter eens: de noodzaak van een geldig en echt TEFL-certificaat, dat helpt om werkgevers te laten zien dat de leraar bereid is een extra stap te zetten om kennis en vaardigheden op te doen.

Het TEFL Org JET programma Japan assistance is bijvoorbeeld slechts een van de vele mogelijkheden die een nieuwe TEFL leraar ter beschikking staan zodra hij zijn kwalificatie heeft behaald. Naast het openen van vele deuren, zijn andere voordelen van het behalen van de kwalificatie de kans om meer te weten te komen over de ins en outs van TEFL zelf, van een team van ervaren en behulpzame medewerkers die dat al eens gedaan hebben.

Bovendien zitten de cursussen vol nuttige en praktische informatie, van tips over lesplanning tot tips over hoe je complexe taalonderwerpen gemakkelijk kunt presenteren. Deze kunnen variëren van grammaticale aspecten, zoals de voorwaardelijke tijden, tot woordenschatkwesties als werkwoorden.

Bovendien worden de cursussen ook gevolgd door andere nieuwe TEFL-leraren, die zich in dezelfde positie bevinden om een nieuwe vaardigheid te leren en te ontwikkelen. Dit betekent dat er gelegenheid is om samen te werken en ideeën uit te wisselen, en dat je een mentaal en emotioneel ondersteuningsnetwerk hebt om je door moeilijke momenten tijdens de cursus heen te helpen.

Waar kan de TEFL leraar lesgeven nadat hij gecertificeerd is?

Met de TEFL-kwalificatie in de aanslag heeft de nieuwe leraar de mogelijkheid om in verschillende landen les te geven. Er zijn veel opties over de hele wereld, maar een geweldige plek om nu aan te denken is Japan.

Japan biedt voor elk wat wils, en is nog steeds toegankelijk voor toeristen die andere landen in de regio willen verkennen. Daarnaast is er in Japan zelf veel te zien en te doen, niet in de laatste plaats in de hoofdstad Tokio.

Tokio is al lang een toevluchtsoord voor technologische groei en ontwikkeling, waar elke dag geavanceerde uitvindingen te zien zijn. In feite zijn bedrijven als Sony en Nintendo Japans, wat betekent dat ze veel van hun home entertainment oplossingen willen uitproberen op hun binnenlandse markten, voordat ze die op het wereldtoneel uitbrengen.

Voor wie liever wegblijft van de drukte van de hoofdstad, zijn er tal van andere kleinere plaatsen en steden in heel Japan die op zoek zijn naar een energieke en positieve TEFL-leraar om hun leerlingen te helpen groeien. Veel van deze locaties zijn te zien in bekende televisieprogramma’s, zoals “Old Enough!”, waar kinderen vanaf 2 jaar oud de zelfstandigheid en het vertrouwen krijgen om boodschappen te doen voor hun familie.

Hoe kan technologie het leren van de Engelse taal verbeteren?

laptop-buiten-werken

Er is een overvloed aan verschillende manieren waarop het leren van de Engelse taal ondersteund kan worden door technologie. In het traditionele klaslokaal kan de TEFL leraar online video’s gebruiken voor tutorials, of misschien om een taalpunt nader te demonstreren. Sommige gebruikers van websites als YouTube uploaden inhoud die speciaal is toegesneden op het leren van talen, en dit kan een hulpmiddel van onschatbare waarde zijn om leerlingen te helpen bepaalde punten van het Engels onder de knie te krijgen.

Een andere moderne ontwikkeling is de groei van online quizzen, die leerlingen vaak in de klas kunnen maken. Toepassingen als Quizlet staan erom bekend dat ze een element van plezier brengen in wat anders nogal alledaagse grammaticabeginselen kunnen zijn, en dit stelt leerlingen in staat de leuke aspecten van gamification te gebruiken om wat taalwinst te boeken.

Wat het huiswerk betreft is toegang tot tekstverwerkingssoftware een eenvoudige en handige manier om schriftelijke opdrachten te typen, in plaats van met de hand te moeten schrijven. Dit is typisch gunstig voor jongere leerlingen, die vaak veel sneller kunnen typen dan een handgeschreven compositie. Het kan ook de TEFL leraar helpen, omdat getypte producties vaak beter leesbaar zijn dan werk dat met de hand is gemaakt, vooral als de leerling heeft gekozen voor een cursieve schrijfstijl.

Aan de andere kant is het duidelijk dat er veel voordelen zitten aan online Engels studeren. Leerlingen voelen zich vaak meer op hun gemak met het virtuele formaat, en hebben de mogelijkheid om hun gezicht niet op camera te laten zien als ze zich die dag wat verlegen voelen. In elk geval kan technologie absoluut een topmiddel zijn bij het ontsluiten van het potentieel van leerlingen die Engels leren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *