De zomer is weer aangebroken, en dus hopen velen van ons op mooi weer, zodat er gebarbecued kan worden. Die momenten komen er geheid ook deze zomer. Daarom delen wij vier handige tips die je in de praktijk kunt brengen tijdens dit barbecueseizoen.

Makkelijker en geen rooksmaak

feestje-bbq-buiten-vrienden

Vind je barbecueën wel gezellig maar vind je het te arbeidsintensief en houd je niet zo van die rooksmaak? Dat hoeft niet te betekenen dat barbecueën niet voor jou is. Je kunt namelijk ook een bbq kopen die niet op houtskool, maar op gas werkt. Deze zijn wel een stuk duurder, maar je kunt ze meteen na het aansteken gebruiken, ze geven geen rooksmaak aan het vlees én ze zijn makkelijker schoon te maken.

Houten satéstokjes weken

Maak jij je eigen sateetjes of kebabs voor op de barbecue en gebruik je daarbij die klassieke houten satéprikkers? Dan doe je er verstandig aan om deze voordat je het vlees eraan prikt eerst een uur in een bakje met water te laten weken. Dit zorgt ervoor dat het hout minder snel verbrandt op de barbecue en het vlees er uiteindelijk makkelijker vanaf komt.

Zijkant van het rooster benutten

kleine-zwarte-bbq

Het managen van een barbecue vol verschillende soorten vlees kan een hele uitdaging zijn. Je wilt immers niet dat ongemerkt een aantal stukken vlees te hard gaan en verbranden, want dan zijn ze eigenlijk niet meer te eten. Daarom is het ten eerste van belang om op de hoogte te zijn de benodigde gaartijden van verschillende soorten vlees en ten tweede goed gebruik te maken van de zijkanten van het rooster. Daar is het namelijk vaak minder heet en kun je vlees langzamer laten garen.

Gebruik het deksel

De meeste barbecues hebben ook een deksel. Niet iedereen gebruikt dat deksel, omdat dat het zicht op het vlees op het rooster ontneemt. Maar het deksel heeft ook een nuttige functie. Als je deze op de barbecue zet, wordt de hitte beter verdeeld. Dat zorgt ervoor dat de grotere stukken vlees beter gelijkmatig gaar zonder dat de buitenkant ervan verbrandt.

De belangrijkste tip is echter om voorzichtig om te springen met het barbecueën, want het gaat wel om extreme hitte die voor vervelende ongelukken kan zorgen. Een biertje of een glaasje wijn smaakt zelden zo goed als bij het barbecueën, maar blijf verantwoordelijk omgaan met die hittebron die vlakbij staat. Verder valt en staat je barbecue natuurlijk met lekkere producten en goed gezelschap!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *