Wanneer je jouw bedrijf wilt laten groeien, ontkom je er vaak niet aan om te investeren. Helaas is er niet altijd geld beschikbaar om de gewenste investering te doen. Ontbreekt het je aan de financiële middelen om te investeren? Dan word je mogelijk voorbijgestreefd door de concurrentie. Hier zit je uiteraard niet op te wachten, want dit kan grote (financiële) gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Gelukkig is er een mogelijkheid om toch te investeren als je zelf niet over voldoende geld beschikt. Hoe? Door een zakelijke lening aan te vragen. In deze tekst vertellen wij je hoe een zakelijke lening je uit de brand kan helpen.

Investeren is toch mogelijk

accountant-financien

Als jouw bedrijf een zakelijke lening toegekend krijgt, is het toch mogelijk om te investeren. Je investeert in dat geval niet met eigen geld, maar met geld van een geldverstrekker. Doordat het hier om een lening gaat, moet je het bedrag dat je leent wel terugbetalen. Dit doe je door iedere maand een deel af te lossen. Wanneer jij je iedere maand keurig aan het aflosschema houdt, is de zakelijke lening aan het einde van de looptijd volledig afgelost.

Ondernemers gebruiken een zakelijke lening vooral om een langlopende investering in hun bedrijf te financieren. Heb je een nieuwe machine nodig of wil je een nieuw voertuig kopen? Dan kun je hier een zakelijke lening voor gebruiken. Deze financieringsvorm wordt daarnaast vaak gebruikt om een bedrijf uit te breiden of een nieuw bedrijfspand aan te kopen. Het grote voordeel van een zakelijke lening is dat een geldverstrekker het bedrag direct op jouw zakelijke rekening stort zodra de lening aan jouw bedrijf wordt toegewezen. Dit betekent dat je het geld direct kunt gebruiken om de gewenste investering in jouw bedrijf te doen.

Opbouw van een zakelijke lening

Hierboven las je al hoe een zakelijke lening je uit de brand kan helpen. Voordat je deze financiering aanvraagt, wil je waarschijnlijk eerst weten hoe een zakelijke lening is opgebouwd. We gaven al kort aan dat je het volledige bedrag terug moet betalen. Dit doe je door maandelijks af te lossen. Het bedrag dat je iedere maand betaalt, bestaat helaas niet alleen uit aflossing. Je betaalt namelijk ook rente over een zakelijke lening. Hoeveel rente je betaalt? Dat hangt af van de hoogte van de lening, de rentestand en de looptijd waar je voor kiest. Vandaar dat we op voorhand niet precies kunnen zeggen wat zakelijk geld lenen kost. Gelukkig kunnen de meeste geldverstrekkers een nauwkeurige berekening voor je maken, zodat je weet waar je aan toe bent.

Zakelijke lening aanvragen

man-laptop-card-reader

Ben je overtuigd en wil je een zakelijke lening aanvragen? Dan vraag jij je mogelijk af waar je dit kunt doen. Tegenwoordig kun je bij vrijwel iedere geldverstrekker een zakelijke lening afsluiten. Je hoeft de deur overigens niet meer uit om een aanvraag in te dienen. Bij New10 kun je namelijk ook online een aanvraag indienen. Je doorloopt een aantal simpele stappen, waardoor jouw aanvraag binnen de kortste keren verstuurd is. Je ontvangt vervolgens een aanbod op maat en je bepaalt zelf of je hierop ingaat of niet.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *