We willen allemaal wel een plekje thuis waar we kunnen werken, belangrijke zaken kunnen regelen of kunnen gamen op de computer. Zeker in deze tijd, waarin thuiswerken actueler is dan ooit, is het inrichten van een fijne werkplek een goede investering. Heb je zo’n plek nog niet of ben je ontevreden over je huidige werkplek, dan kun je de knip trekken en nieuw bureau kopen dat zo goed mogelijk past bij je wensen en behoeftes om wel een fijne werkplek te krijgen. We bespreken drie vragen die je jezelf moet stellen voordat je een nieuw bureau aanschaft.

Wie gaan hem gebruiken?

zit-sta-bureau-hout

Ten eerste is het belangrijk om je af te vragen voor wie je het bureau aanschaft. Is het alleen voor jezelf, dan hoef je alleen rekening te houden met je eigen behoeftes. Gaan anderen hem ook gebruiken, dan hoeft dat niet per se het doel en de inrichting van het bureau te veranderen, maar het betekent waarschijnlijk wel dat er mensen van verschillende lichaamslengtes aan gaan werken. In het kader van ergonomie en een goede zithouding is het dan verstandig om te kiezen voor een bureau dat in hoogte verstelbaar is, zodat alle gebruikers er goed aan kunnen zitten. Is het bureau alleen voor jezelf, dat zou je kunnen volstaan met een bureau dat van zichzelf al de perfecte hoogte heeft voor jouw lichaamslengte.

Wil ik er ook staand aan kunnen werken?

Een nadeel van dat laatste is dat het je verplicht tot een zittende werkhouding. Is dat wat je wilt, of zou je liever op z’n minst ook de optie willen hebben om staand te werken? Zeker als je thuiswerkt is dat misschien niet verkeerd, omdat het afwisselen van je houding gedurende een werkdag het beste is voor je lichaam. Houd er wel rekening mee dat je het afwisselen van zittend en staand werken ook moet faciliteren door ervoor te zorgen dat er voldoende speling zit in kabels van eventuele apparaten die je op je bureau wilt zetten. Anders trek je je apparaten van je bureau wanneer je hem omhoog zet!

Wat wil ik erop kwijt kunnen?

werk-bureau-modern

Als je bepaald hebt of je een verstelbaar of niet-verstelbaar bureau wilt, heb je al een deel van het aanbod uitgefilterd. Binnen het resterende aanbod is het zaak om een bureau te vinden dat zo goed mogelijk aansluit bij waar je het voor wilt kunnen gebruiken. Daarvoor heb je voldoende ruimte op het werkblad nodig. Een onnodig groot bureau nemen voor de zekerheid is echter ook niet de beste keuze, want dit kost je een hoop plek in de ruimte waar je het bureau wilt gaan neerzetten. Ga dus na wat je allemaal kwijt wilt kunnen op het bureaublad en hoeveel ruimte je daarnaast nog vrij wilt hebben. Op basis daarvan kun je een passend bureau met de juiste omvang kiezen.

Ga dus niet over één nacht ijs, maar denk eerst eens goed na over wat voor bureau nu het beste past bij jouw behoeftes en die van je gezin. Misschien kom je dan uit bij een wat duurder bureau, maar een goed bureau wat echt aansluit bij wat je nodig hebt is de investering waard en kan je nog jarenlang plezier geven.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *