Microsoft Office is een toonaangevend platform geworden om de productiviteit thuis en op de werkplek te stimuleren. Of het nu gaat om het beheren van e-mail in Outlook, of het maken van analysespreadsheets in Excel, Office heeft het uitvoeren van veel computer-gebaseerde taken voor ons allemaal gemakkelijker gemaakt.

Fabmagazine heeft 7 voordelen van Microsoft Office op een rijtje gezet die je ertoe kunnen aanzetten een Office goeroe te worden en Office 2021 aan te schaffen.

1. Universele software

laptop-buiten-werken

Microsoft Office 2021 is nu ook compatibel met mobiele apparaten nadat ze onlangs Office Mobile ontwikkelden, dat gratis te gebruiken versies van Office toepassingen voor mobiele toestellen biedt. Microsoft heeft ook Office Online, een web-gebaseerde versie van de kern Office apps, die inbegrepen zijn als onderdeel van een Microsoft account.

Jarenlang is Office compatibel geweest met Apple’s MacOS, een zet die destijds twijfelachtig was vanwege de rivaliteit tussen Apple en Microsoft, maar die voor beide techgiganten een goede is gebleken. Je hoeft dus bijvoorbeeld niet meer Windows 11 Pro te hebben om Office te kunnen draaien.

2. Gebruikt door meer dan 1,2 miljard mensen en de meeste bedrijven

Wat een ongerijmd getal.

Om dat in context te plaatsen: dat is bijna 20% van de wereldbevolking gebruikt Microsoft Office 365. Zoveel mensen kunnen het niet mis hebben.

Recente statistieken hebben aangetoond dat het percentage ondernemingen met minstens 100 gebruikers steeg van 87% naar 91%, en dat het gebruik binnen ondernemingen met meer dan 320% toenam.

Deze statistieken tonen aan dat Microsoft Office met succes opnieuw heeft uitgevonden als een programma in de cloud dat overal toegankelijk is, wat me brengt tot…

3. Office biedt altijd en overal toegang

laptop-man

Office 365 werd ontwikkeld zodat Microsoft de cloud technologie kon omarmen en toch hun bestaande diensten kon aanbieden. Je kunt er overal bij zolang je een Office 365 login hebt (bijvoorbeeld van het bedrijf waar je werkt), dan geeft je abonnement je toegang tot Microsoft Office toepassingen op Windows, macOS, iOS, Android en Windows 10 Mobile.

In het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2017 overtroffen de inkomsten van Office 365 voor het eerst die van conventionele Microsoft Office softwarelicenties, een bewijs van de groeiende populariteit.

4. Online ondersteuning van Microsoft

Met een Office abonnement krijg je hulp van Microsoft inbegrepen. Ze bieden onschatbare ondersteuning aan gebruikers die het beste uit hun programma willen halen, wat een vitale manier is om je productiviteit en gebruik van het product te maximaliseren.

5. Gemakkelijk te gebruiken

A computer screen showing a resume being created in Word on the web.

Office programma’s kunnen voor ingewikkelde bewerkingen gebruikt worden, afhankelijk van hoe je ze wilt gebruiken. Maar een van de opvallende kenmerken van Office is dat het door mensen van elke leeftijd gebruikt kan worden om functies te vereenvoudigen en de productiviteit te verhogen, wat de reden is waarom het in de eerste plaats ontwikkeld werd.

6. Multifunctioneel

Je boekhouding bijhouden of bedrijfsgegevens analyseren? Excel kan dat. Een CV of sollicitatiebrief schrijven? Word kan dat. Een zakelijk voorstel of presentatie schrijven? PowerPoint kan dat.

Microsoft Office is de beste suite van toepassingen om je persoonlijke of zakelijke doelen te bereiken, gewoon omdat het zich aan je behoeften kan aanpassen.

7. Beveiliging

Er is de laatste tijd veel nieuws over de toenemende dreiging van cyberaanvallen. Aanvallen worden steeds geraffineerder en grootschaliger.

Microsoft heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om je gegevens en informatie veilig te houden. Alle in de wolk opgeslagen gegevens worden ondergebracht in een van Microsofts datacentra, waar berichten en documenten in real time op cyberveiligheid worden gescand, zodat het een van de veiligste clouddiensten is die er zijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *