Heb je ooit uren aan je bureau gezeten met alleen een tl-licht boven je hoofd? Of natuurlijk licht van het raam dat over je bureau valt? Alleen om te ontdekken dat je ogen geïrriteerd raken en gaan jeuken.

Ze branden ook een beetje met een verhoogde gevoeligheid voor licht. Je voelt de spanning op je ogen en je krijgt een lichte hoofdpijn.

Bijna iedereen heeft dezelfde reactie op deze situatie. Je probeert dit gevoel van ongemak te verlichten door met je handpalmen in je ogen te wrijven. Dan ga je verder met het wrijven van de achterkant van je hoofd waar die licht irritante hoofdpijn opduikt.

Welnu, we gingen eerst op zoek naar een oplossing voor dit irritante feit van extreem oogongemak tijdens het werken vanaf een bureau met weinig licht. We hebben ontdekt dat je dit probleem met één simpele oplossing kunt oplossen. Door simpelweg een kwalitatieve tafellamp toe te voegen aan je werk- of studieruimte.

Een tafellamp is ontworpen om uw werkgebied te verlichten om vermoeide ogen en de bijbehorende symptomen te verminderen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat een goede tafellamp de stemming en productie kan verhogen.

De perfecte tafellamp kopen

industriele-tafellamp

Het kiezen van de perfecte tafellamp voor je kantoor, bibliotheek of studeerkamer kan een hele klus zijn. Vooral als je echt alle factoren overweegt waar je op moet letten als je je volgende bureaulamp gaat kopen.

Het verschil tussen een geweldige tafellamp en gewoon een goede, zijn de eigenschappen die je wilt dat de tafellamp bezit die je taken gemakkelijker maken.

Geen van ons is zoals de ander. We hebben allemaal verschillende behoeften als het gaat om het kiezen van de juiste tafellamp. Kortom, welke taak je wilt voltooien en je visiebehoeften zullen bepalen welke tafellamp het beste voor je is.

Er zijn veel stijlen die een breed scala aan functies bieden. Dit is geweldig, want er is een perfecte tafellamp die voor iedereen past vanwege de vele opties die tegenwoordig op de markt beschikbaar zijn. Een industriële tafellamp dat hierboven te zien is, is op dit moment zeer populair.

Hier zijn enkele vragen die je zou moeten overwegen om je te helpen je volgende tafellamp te vinden.

Wat is het doel van de tafellamp?

Het meest fundamentele doel van een lamp is natuurlijk om licht te geven. De bureaulamp heeft een veel praktischer doel. Een veel voorkomende naam voor bureaulampverlichting is ‘taakverlichting’. Je verhoogt de productiviteit omdat de juiste soort taakverlichting je humeur op een positieve manier kan beïnvloeden en vermoeide ogen kan verminderen.

Hoeveel licht heb je echt nodig?

Er is geen bewijs om te ondersteunen dat slechte verlichting jouw zicht op lange termijn zal beïnvloeden. Hoewel er substantieel bewijs is dat slechte verlichting op korte termijn ongemakkelijke effecten zal hebben, zoals hoofdpijn en extreme vermoeidheid van de ogen.

Dit kan worden voorkomen door de juiste hoeveelheid verlichting gelijkmatig over je werkgebied te verspreiden.

De meting van de verlichting is de lichtverdeling op een vlak werkgebied dat voetkaarsen wordt genoemd. Het meest acceptabele bereik voor de meeste tafellamp verlichting voor thuis en op het werk moet tussen de 30 en 50 voetkaarsen zijn.

Waar ga je de bureaulamp neerzetten?

Harlosh-tafellamp

De primaire taak van een bureaulamp, zoals eerder vermeld, is om een ​​licht op je werkgebied te geven dat vermoeide ogen vermindert. De positie van je lamp is ook een cruciaal element om ervoor te zorgen dat je het beste uit je tafellamp haalt.

Een goede regel is om je lamp op ongeveer 38 tot 90 inch afstand van je werkgebied te plaatsen, afhankelijk van je behoeften. Veel bureaulampen worden tegenwoordig geleverd met verstelbare armen om ervoor te zorgen dat je de gewenste hoogte vindt.

Iets dat we tijdens ons onderzoek ontdekten, is waar je rekening mee moet houden, namelijk aan welke kant je je lamp moet plaatsen.

Als je een rechtshandige bent, plaats je de tafellamp aan je linkerkant en vice versa als je een linkshandige bent. Dit zal de hoeveelheid schaduwen die over je werkruimte worden geworpen enorm verminderen.

Is er een stroombron waar je de lamp wilt plaatsen?

Ik weet dat sommigen van jullie denken: “Ja duhhhh!”. Maar ik wil graag naar voren brengen dat je ervoor zorgt dat het snoer van je tafellamp natuurlijk een stopcontact kan bereiken; of misschien je stekkerdoos die je al aan je bureau gebruikt voor andere apparaten die elektriciteit nodig hebben om te werken.

Tegenwoordig zijn er verschillende snoerloze uitvoeringen voor tafellampen. Sommige van deze typen bureaulampen worden geleverd met een USB-plug-in zodat de lamp kan worden opgeladen.

Waar moet je nog meer op letten bij een tafellamp?

Er zijn een paar kenmerken die je moet overwegen voordat je een definitieve beslissing neemt over een tafellamp. Het voor de hand liggende is verlichting. Veel bureaulampen bieden een verscheidenheid aan verlichtingsopties.

Deze opties kunnen zijn voor taakverlichting, sfeerverlichting of misschien zelfs accentverlichting. Er zijn enkele tafellampen die alle drie de opties bieden. Welk soort verlichting je nodig hebt, hangt alleen af ​​van wat je aan je bureau wilt doen. Decor is een ander kenmerk dat je zou kunnen overwegen. Het is waar dat bureaulampen meestal worden gekozen vanwege hun praktische gebruik.


Dingen om te overwegen voordat je een tafellamp koopt


1. Overweeg tussen 4 verschillende tafellamp types

gouden-aap-tafellamp

Halogeen bureaulamp – Dit soort lampen zijn geweldig als je veel aan je bureau zit te lezen. Ze bieden een helder natuurlijk licht waardoor je je gemakkelijk op tekst kunt concentreren. Het heldere witte licht van een halogeenlamp vermindert de belasting van de ogen.

De halogeenlamp gaat ongeveer 2 tot 3 keer langer mee dan een gewone gloeilamp. Het unieke aan halogeenlampen is dat ze 10% tot 20% minder energie verbruiken dan een standaard gloeilamp.

Gloeilamp Bureaulamp – Gloeilampen gebruiken een typische gloeilamp die licht produceert door de hitte van de gloeidraad die in de lamp brandt. Dit type lamp geeft een warme licht gelige gloed af.

Dat maakt het een uitstekende lichtbron voor de avondtijd! Deze bureaulampen zijn iets goedkoper dan de andere, maar de lamp gaat niet zo lang mee.

Fluorescerende bureaulamp – Dit specifieke type bureaulamp is er in verschillende vormen en stijlen; soms is het makkelijker om er een te vinden die bij je inrichting past.

Een fluorescerende bureaulamp geeft een mooie gelijkmatige dekking over je werkruimte met zeer natuurlijk ogend licht.

Fluorescerende lampen zijn ook zeer efficiënt; ze gaan bijna 11 keer langer mee dan traditionele lampen. Een ander kenmerk van de fluorescentielamp is dat deze slechts ongeveer 30% van zijn warmte afgeeft.

LED-bureaulamp – Ten eerste produceren LED-lampen opmerkelijk minder warmte dan alle andere hierboven genoemde lampen. De LED tafellamp is het nieuwe tijdperk van bureaulampen. Ze zijn er in vele unieke ontwerpen om te zorgen voor een slanker ogende bureaulamp.

LED is gericht licht, wat betekent dat het een geconcentreerde lichtstraal creëert in plaats van het licht in alle richtingen te sturen. Het zal licht op je werkgebied produceren zonder verblinding en zonder strooilicht dat terug in je ogen schijnt.

De levensduur van een LED-lamp kan oplopen tot 50.000 uur. De LED-bureaulampen hebben weliswaar een wat hoger prijskaartje, maar ze kosten ook een fractie op je energierekening in vergelijking met alle andere soorten bureaulampen.

2. Overweeg de functies

Houd altijd rekening met je verlichtingsbehoeften voordat je een aankoop doet.

Veel lampen worden geleverd met dimmers en andere verlichtingsfuncties. Als esthetiek belangrijk voor je is, denk dan natuurlijk aan de inrichting van de lamp die je kiest.

Zorg ervoor dat je weet hoe hoog je je bureaulamp wilt hebben. Hoewel veel lampen worden geleverd met verstelbare of flexibele armen om de hoogte op dit moment aan te passen aan je behoeften.

Dan is er helderheid, zorg ervoor dat je een bureaulamp krijgt die de helderheid biedt die je wenst. Zoals eerder vermeld, wordt de helderheid meestal bepaald door het type lamp dat in je bureaulamp wordt gebruikt.

3. Denk aan het materiaal

glazen-tafellamp

Bureaulampen zijn gemaakt van een paar verschillende soorten materialen. De meest voorkomende is een plastic mal, een flexibele metalen nek die is bedekt met plastic, keramiek, hout, enz …

De keuze van welk materiaal je je bureaulamp wilt hebben, hangt er alleen van af of deze praktisch past bij je reeds bestaande kantoor.

4. Overweeg het type lamp

Het type lamp dat je kiest, bepaalt veel dingen over de lichtopbrengst van je bureaulamp. Als je weet wat het hoofddoel op je werkplek is, kan je iets gemakkelijker kiezen welk type lamp je nodig hebt. Zoals hierboven vermeld, biedt elk type bureaulamp zijn eigen unieke voordelen.

5. Overweeg verlichtingsaanpassingen

Veel bureaulampen worden geleverd met veel verschillende soorten verlichtingsaanpassingen. Dit kan gaan van een dimmerregeling en een laag/hoog vermogen-schakelaar tot instelknoppen waarmee je de omgevings-, accentverlichting, enz. kunt aanpassen.

Zorg ervoor dat je begrijpt welke bedieningselementen je bij jouw bureaulamp wilt hebben.

6. Overweeg de lampgrootte

flit-tafellamp-bureau

Natuurlijk zijn bureaulampen er in veel verschillende maten. Hoe groot is je bureau of werkruimte? Hoe groot of klein wil je een bureaulamp hebben? Dit zijn slechts enkele eenvoudige vragen die je jezelf kunt stellen. Ik weet zeker dat je met anderen kunt komen.

7. Overweeg ontwerp

Wil je een bureaulamp met een praktisch design? Of ga je voor iets hips dat past bij je reeds bestaande kantoorinrichting? Ik raad je aan om goed te kijken naar het ontwerp van de bureaulamp die je overweegt te kopen. Om te beginnen: ziet de voet van de lamp er stevig genoeg uit? Past de lamp in de ruimte waar hij zal staan? Dit zijn slechts een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het ontwerp van een tafellamp.

8. Overweeg helderheid

Zoals eerder vermeld, is de helderheid van je tafellamp grotendeels te wijten aan het type lamp dat wordt gebruikt. Maar sommige tafellampen kunnen het helderheidsniveau naar wens aanpassen.

Het helderheidsniveau dat je wilt, hangt echt af van het soort activiteit dat je aan je bureau uitvoert, en ook van wat je denkt dat optimale helderheid is. Kies dus verstandig welk type bureaulamp je wilt, zeker als het gaat om de hoeveelheid helderheid die je wilt.

9. Overweeg prijs en garantie

Orville-tafellamp

Wat voor budget heb je? Dit is meestal een belangrijke factor om te overwegen. Sommige lampen zijn erg goedkoop, maar ze kunnen veel functies missen, zoals lichtaanpassing.

Terwijl anderen een hoger prijskaartje kunnen hebben, worden ze over het algemeen geleverd met alle toeters en bellen om je volledige controle te geven over je behoeften op het gebied van bureaubladverlichting. Ik raad je aan altijd te overwegen welk type garantie wordt geleverd met de bureaulamp die je wilt kopen.

10. Bedenk hoeveel energie de bureaulamp verbruikt

Niet elke bureaulamp is even energiezuinig als de volgende. Het minst efficiënt is de gloeilamp-bureaulamp en de meest efficiënte is de LED-bureaulamp. Doe zeker je onderzoek naar de energie-output die wordt gebruikt door de bureaulamp die je besluit aan te schaffen.

Conclusie

We hopen dat deze tips voor het kopen van tafellampen je het inzicht hebben gegeven dat je nodig hebt om je te helpen bij het kiezen van de juiste tafellamp.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *