Geaccepteerd door het Nederlandse volk als een kunstvorm, beroep en fashion statement in de jaren ’90, blijven tattoos een trendy statement. Veel mensen nemen tattoos en de tattoo industrie wordt steeds groter. De kosten van het openen van een tattoo shop kunnen wel €50.000 bedragen. Maar, met de toenemende vraag voor lichaamskunst, kan je wellicht in korte tijd je investering terug verdienen als je een succesvolle tattoo shop hebt.

1. Begin met een zakenplan

Maak een zakenplan en onderzoek de software voor tattoo shops. Elke start-up heeft een duidelijk zakenplan nodig en tattoo studio’s zijn daar geen uitzondering op. Jouw zakenplan is een essentiële tool om erachter te komen hoeveel kapitaal je precies nodig hebt om je shop te openen, maar ook om toekomstige omzet en winst te kunnen berekenen. Er zijn tegenwoordig veel softwareprogramma’s beschikbaar om je te helpen met het maken van je zakenplan, maar je kan ook de hulp van een accountant inschakelen. Je kan overigens ook tattoo shop georiënteerde software vinden om winst, verlies, cliënten, inventaris, salaris en andere aspecten bij te houden.

Denk ook aan het materiaal en vervoer dat je nodig hebt. Ga je tatoeëren bij mensen thuis bijvoorbeeld? Dan zou een bestelauto met een bijbehorende bestelautoverzekering goed zijn om af te sluiten.

2. Bekijk de plaatselijke regelgeving

hand-tattoo-koffie

Neem contact op met de afdeling van gezondheid van je stad, staat of land, om meer te horen over de regelgeving omtrent tattoo zaken in je omgeving. De wetten omtrent tattoos en hygiëne kunnen erg verschillen binnen je land, maar waar je ook leeft, er zijn regels en beperkingen waar je je aan moet houden. De AAA Tattoo Directory biedt een complete lijst van staten en hun regels en beperkingen aan. Jouw plaatselijke besturende afdeling kan jou doorverwijzen naar de juiste bedrijven die je meer informatie kunnen geven over het aanmelden voor de nodige vergunningen en licenties.

3. Ken de industrie & kunst

Raak bekend met de zaak en neem de nodige training. Je hoeft niet perse een tattoo artiest te zijn om eigenaar van een shop te worden. Maar, je moet alle aspecten van het bedrijf volledig begrijpen. Als je een nieuwe tattoo artiest bent, maak dan eerst een stage af om er zeker van te zijn dat je goed bent getraind.

Als een niet-praktiserend shop-eigenaar is het essentieel dat je het beroep uitgebreid onderzoekt of in zee gaat met een ervaren tattoo artiest.

4. Vind een locatie

tattoo-shop

Zoek een plek uit waar veel verkeer komt, binnen het gebied waar je vergunningen geldig zijn. Afhankelijk van het soort gebouw dat je kiest, kun je ervoor kiezen verbeteringen of wijzigingen aan te brengen om je artiesten te voorzien met de juiste faciliteiten. Dit kunnen scheidingswanden, wastafels, riolering of stopcontacten zijn. Als je de ruimte huurt, moet je toestemming krijgen van de eigenaar om wijzigingen aan te brengen, nog voor je de regelgeving raadpleegt én je moet de juiste vergunningen hebben.

5. Werk aan een marketing campagne

Ontwikkel een reclame campagne om je tattoo shop op de markt te zetten. Om voor een goede instroom van cliënten te zorgen, moet je een strategisch marketing plan klaar hebben staan vóór de grand opening van de shop. Denk hierbij aan het uitdelen van flyers, social media en netwerk marketing, TV- en radio-advertenties of ouderwetse mond-tot-mond reclame. Begin je marketing campagne 30-60 dagen van te voren, of zelfs zo vroeg als je een openingsdatum in gedachten hebt.

6. Richt je ruimte in

Richt je werkruimte, receptie en kantoor in. Koop en installeer alle nodige meubels voor je artiesten en cliënten. Werkplekken hebben bijvoorbeeld een instelbare stoel – net als die van de tandarts – tafels, lichtbureau’s, karretjes voor de spullen en grote spiegels nodig.

De receptive heeft een balie of bureau, stoelen, banken, planken om de “Flash” – basic tattoo-ontwerpen – te showen en displaykasten om eventuele lichaamssieraden op ten toon te stellen nodig. Het kantoor-gedeelte heeft meestal een bureau, stoel en kast nodig.

7. Koop apparatuur en spullen

tattoo-zetten-borst

Voor je je shop opent, moet je ervoor zorgen dat je genoeg spullen, materialen en apparatuur hebt om gelijk goed van start te gaan. Onder tattoo apparatuur en spullen zien we een arsenaal aan desinfecterende instrumenten, tattoo machines, naalden, inkt doekjes, plastic spray flessen en plastic of latex handschoenen. Kantoorspullen kunnen een computer, kopieermachine, fax en telefoon zijn.

8. Huur gekwalificeerd personeel in

Huur professionele tattoo artiesten in om je studio goed te bezetten. Afhankelijk van hoe groot je shop is en hoeveel clientèle je verwacht, heb je waarschijnlijk op z’n minst 1 a 2 professionele tattoo artiesten nodig. Voor je open gaat, schat eens in hoeveel cliënten je denkt te krijgen en wees hierop voorbereid door genoeg professionele artiesten in te huren.

9. Dingen die je nodig hebt

tattoo-shop-indonesie

  • Zakenplan
  • Zakenlicentie
  • Gezondheidsvergunning
  • Tattoo apparatuur en materialen
  • Kantoormeubels
  • Gekwalificeerd personeel

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *