De prijzen van cryptocurrency’s zijn de laatste weken in elkaar gestort. De prijs van Bitcoin is met 50% gedaald sinds het hoogtepunt medio april. Ethereum is sinds half mei met bijna 55% gedaald, en Dogecoin is maar liefst 73% gedaald ten opzichte van zijn piek begin mei. Sinds september zijn de waardes daarentegen weer gestegen.

Hoewel dalende prijzen reden tot bezorgdheid kunnen zijn bij beleggers, kunnen ze ook geweldige koopkansen bieden via bijvoorbeeld de officiële website van The bitcoin evolution. Dit geldt vooral voor hoger geprijsde beleggingen, en kopen tijdens een neergang kan ze betaalbaarder maken.

Wanneer de cryptomarkt crasht lijkt het misschien een slim moment om te kopen. Maar moet je nu echt investeren? Dit is wat je moet weten.

Het juiste moment vinden om te kopen

In theorie is het zinvol om te proberen investeringen te kopen als hun prijzen lager zijn en dan te verkopen als ze hun hoogtepunt bereiken. Dit is echter veel moeilijker dan het klinkt.

Het timen van de markt is ongelooflijk uitdagend. Het is nog moeilijker met cryptocurrency omdat deze beleggingen veel volatieler zijn dan de gemiddelde aandelen.

De prijzen van crypto’s hebben een wilde achtbaanrit gemaakt, dus proberen het perfecte moment te vinden om te kopen is bijna onmogelijk. Als je nu koopt omdat het lijkt alsof de prijzen de bodem bereikt hebben, bestaat de kans dat ze nog verder dalen en dan heb je te vroeg geïnvesteerd. Maar als je te lang wacht, kunnen de prijzen omhoog schieten en heb je je kans gemist.

The Problem With The 2021 Bitcoin Bubble - YouTube

Cryptocurrency hebben ook geen bewezen staat van dienst zoals aandelen, dus het is voor iedereen gissen of deze munten zullen terugveren van hun inzinkingen.

Tot nu toe zijn grote cryptocurrencies zoals Bitcoin erin geslaagd zich te herstellen van crashes. Maar er zijn nooit garanties dat deze beleggingen zullen blijven floreren. En er is een kans dat cryptocurrency in het algemeen zullen mislukken. Als je koopt als de prijzen laag zijn in de veronderstelling dat ze weer zullen stijgen, kun je je opmaken voor teleurstelling als cryptocurrency niet slaagt.

Wanneer moet je kopen?

supreme-geld-pistol

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van cryptocurrency, wanneer moet je dan kopen? De waarheid is dat het niet per se uitmaakt — zolang je er maar strategisch mee omgaat.

De sleutel tot geld verdienen op de aandelenmarkt is om sterke investeringen te kopen en ze op lange termijn vast te houden. Als het echt goede investeringen zijn, zouden ze mettertijd moeten groeien en hun prijzen zouden mee moeten stijgen.

Hetzelfde principe geldt voor cryptocurrency. Als je gelooft dat cryptocurrency een mooie toekomst heeft en de wereld zal veranderen, dan maakt het niet per se uit of je koopt als Bitcoin €50.000 of €20.000 per token kost. Als het op een dag €500.000 per token bereikt, maak je hoe dan ook een flinke winst.

Natuurlijk zijn er geen beloftes dat Bitcoin of welke cryptocurrency dan ook zal slagen. Maar als je gaat investeren, moet dat zijn omdat je gelooft in de mogelijkheden ervan en bereid bent je investeringen jarenlang of zelfs tientallen jaren vast te houden. Als je alleen investeert om te proberen snel geld te verdienen, is dat een gevaarlijk spel en zul je waarschijnlijk uiteindelijk meer verliezen dan je verdient.

In termijnen investeren

Een andere manier om de prijsvolatiliteit te verminderen is door gebruik te maken van termijnbetalingen. Dan investeer je een bepaalde hoeveelheid geld volgens een vast schema — zeg, elk kwartaal €2.000, of elke maand €300.

Soms zul je uiteindelijk kopen wanneer de prijzen hoog zijn. Maar andere keren zul je investeren wanneer de prijzen lager zijn. Na verloop van tijd zouden die pieken en dalen moeten uitmiddelen. Dit kan de invloed van volatiliteit op je beleggingen helpen verminderen en je hoeft je geen zorgen te maken over kopen op precies het juiste moment.

Ongeacht wanneer je kiest om te investeren, zorg ervoor dat je een langetermijnvisie houdt. Niemand weet of cryptocurrency zal slagen of niet. Maar als dat zo is, kun je je verdiensten maximaliseren door je beleggingen voor de lange termijn vast te houden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *