Wilfred Genee heeft inmiddels een imposante carrière bij de televisie achter zijn naam staan. Hij begon ooit in zijn studententijd bij een lokale zender in Groningen, waar hij rechten studeerde. Nadat hij zijn studie had afgerond, Genee is Meester in de Rechten, maakte hij de overstap naar de landelijke tv en tekende zijn eerste contract bij Sport7. Dit ambitieuze project dat ‘alle’ sport in Nederland zou gaan uitzenden was echter geen succes. Al na een paar maanden ging Sport7 failliet. Cabaretier Youp van ’t Hek noemde het daarom in één van zijn oudejaarsconferences ‘Sport Even’. Genee liet zich niet uit het veld slaan en werkte daarna bij SBS en Canal+ waar hij sportprogramma’s presenteerde.

Overstap naar RTL

Wilfred Genee tekende bij RTL in 2001. Genee werd de presentator van Voetbal Inside, dat hij samen met Johan Derksen presenteerde. Daarnaast waren er vaste analisten, onder wie Willem van Hanegem en Wim Kieft. Tot 2005 werkte Wilfred bij RTL, waarna hij de overstap maakte naar Tien, het nieuwe sportkanaal voor Nederland van Talpa van John de Mol. Maar dit werd geen succes. Tien leed forse verliezen en werd in 2007 overgenomen door RTL, waardoor Wilfred Genee weer bij zijn voormalige werkgever terugkeerde. Voetbal Inside keerde terug op tv met de vertrouwde presentatoren Wilfred Genee en Johan Derksen. Daarnaast presenteerde Genee programma’s over de Tour de France en VI Oranje tijdens toernooien van het Nederlands Elftal. In 2008 verdween Voetbal Inside bijna van de buis. Maar er kwam een doorstart onder de naam Voetbal International, met René van der Gijp als derde vaste presentator naast Derksen en Genee. Zelf waren de presentatoren nog het meest verbaasd toen ze in 2011 de Gouden Televizier Ring wonnen, uitgereikt door tv icoon Mies Bouwman.

Overstap naar Talpa

In 2018 stapte het team van Voetbal Internatinonal over naar Talpa. Het programma ging verder onder de naam Veronica Inside en was te zien op de gelijknamige zender. Ook op Radio Veronica kreeg Genee een programma, onder dezelfde naam Veronica Inside. Een jaar lang presenteerde hij ook de ochtendshow op de zender, maar dat bleek niet te combineren met zijn werk voor tv.

Dagelijks op TV

Tijdens de sportzomer van 2021 maakte Wilfred Genee het programma De Oranjezomer, waarin hij samen met zijn VI collega’s commentaar gaf op zowel de sport als politieke en maatschappelijke onderwerpen. Dit programma werd op SBS6 uitgezonden en was een groot succes. Daarop maakte het team de overstap naar deze zender en werd de naam van hun programma omgedoopt tot VI Vandaag. Eind april 2022 verdween VI Vandaag voor twee weken van de buis na een rel rond Johan Derksen. De gemoederen waren echter snel gesust, waarna de heren weer terugkeerden.

Andere activiteiten

Wilfred Genee is niet alleen tv persoonlijkheid. Hij werkt ook voor BNR Nieuwsradio en maakt al enkele jaren een eigen podcast. Zoals zo veel mensen met vermogen heeft hij vastgoed in bezit dat hij verhuurt. Daarnaast staan er meerdere BV’s op zijn naam als je hem natrekt bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Vullen of Voeden

Wilfred Genee maakt zich samen met zijn vrouw Lili Pirayesh zorgen over de eetgewoontes van vooral kinderen. Ze zijn vaak te dik en lopen daardoor een groter risico op aandoeningen. In hun boek ‘Vullen of Voeden’ geven ze adviezen over gezonde voeding. Het stel heeft samen twee kinderen die ongetwijfeld elke dag gezonde maaltijden voorgezet krijgen. Bovendien zien beide ouders erop toe dat hun kroost voldoende beweging krijgt.

Riant inkomen

Al enkele jaren geleden, toen VI Vandaag nog niet de populariteit had die het nu heeft, verdiende Wilfred Genee al een jaarinkomen van tussen de 500.000 en 700.000 euro per jaar. En dan zijn er natuurlijk nog de inkomsten uit andere activiteiten. Zijn vermogen wordt door kenners geschat op een bedrag tussen de 1,8 en 3,2 miljoen euro. De heren van VI Vandaag maakten er geen geheim van dat ze er bij de salarisonderhandelingen in 2023 het maximale uit gesleept hebben bij Talpa baas John de Mol. Geschat wordt dan ook dat het jaarinkomen van Wilfred Genee en ook dat van zijn twee mede presentatoren, boven de 1 miljoen euro ligt. Ook het vastgoed dat Genee in zijn bezit heeft, waaronder een woonboerderij in Soest, heeft een aanzienlijke waarde. De gestegen huizenprijzen in Nederland hebben hier uiteraard ook aan bijgedragen. Genee hoeft zich dan ook geen financiële zorgen te maken.

 

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *