Interieurontwerpers besteden hun leven aan het bestuderen van alle kleine details die een kamer perfect maken. Net als met een prachtig geregisseerde film is een goed ingerichte woonkamer uitdagend, indrukwekkend, verwelkomend en veilig. En soms kan het moeilijk zijn om te bepalen wat er niet klopt in je woonkamer. We besteden aandacht aan de meest voorkomende fouten die je kan maken wanneer je je woonkamer inricht.

De woonkamer van je dromen is misschien niet zo onrealistisch als je denkt, als je rekening houdt met de meest voorkomende fouten.

1. De Verkeerde Bank Kiezen

bruine-leren-bank

In woonkamers zijn goede bankstellen essentieel voor comfort en looks. Let goed op de hoogte van je bank (een lage bank is moeilijk om in te gaan zitten en uit op te staan) en maak een meubelplan voordat je ook maar iets koopt. Impulsaankopen zijn leuk voor accessoires en tafeltjes, maar niet voor een bank, wat erg kostbaar kan worden. Bij een hoekbank moet je er ook goed rekening mee houden dat de hoek die je creëert geen andere ruimtes afsluit.

2. De Showroom Look Kopiëren

Een andere fout die huiskamers overal teistert, is het ‘showroomgevoel’. Met andere woorden, een kamer die eruitziet alsof ze allemaal in dezelfde winkel zijn gekocht. Het is belangrijk om nieuwe en vintage elementen te combineren om een interessante, eclectische, en geïndividualiseerde kamer te creëren. We houden van het patina van vintage meubels, vooral in combinatie met moderne stoffering.

3. Een Kleed Kopen Dat Te Klein Is

Een van de grootste fouten bij het inrichten van de woonkamer is het te kleine tapijt voor je interieur. Grote vloerkleden kunnen duur zijn en aanvoelen als zo’n enge vastlegging, maar het is een heel belangrijk onderdeel van je woonkamer.

Woonkamers hebben bijna altijd een vloerkleed van ten minste 2.5 meter bij 3 meter (zo niet eentje van 2.75 meter bij 3.5 meter) nodig. Tenzij je een kleine woonkamer hebt, blijf uit de buurt van alles dat kleiner is dan 2 bij 2 meter. Een vloerkleed van 1,2 bij 1,8 meter is misschien prima naast een bed, in een keuken of in een ingang, maar het zal zeker niet werken in je woonkamer.

4. Slechte Planning van Je Layout

Hoewel het misschien verleidelijk is om een bank tegen een muur aan te zetten, tegenover het tv-meubel en er klaar mee te zijn, komt er meer kijken bij het plannen van een geweldige woonkamer indeling. Het is belangrijk om groepjes meubels bij elkaar te zetten, vooral als de kamer lang en smal is, zoals veel herenhuizen en lofts. Zorg er wel voor dat er niet teveel verschillende kleuren zijn in deze groepjes.

5. Kunst Fout Ophangen

woonkamer-modern-wit-grijs

Kunst dat verkeerd aan een muur hangt is als een personage in een film met een hele slechte pruik, het is gewoon moeilijk om het niet te zien, en je zou zo graag willen dat je het er gewoon af kunt trekken, wetende dat alles zo veel beter zou zijn zonder het. Het verpest je ervaring niet, maar het leidt gewoon vreselijk af.

Hoewel sommigen het erover eens zijn dat kunst op ooghoogte moet worden opgehangen, benadrukt de stylist dat dit niet in alle gevallen geldt. Ja, de kunst moet op ooghoogte zijn, maar niet als je plafonds erg laag zijn en niet als je erg lang bent. Als de muur verticaal in vier delen is opgedeeld (van onder naar boven), denk er dan aan dat de kunst zich in het derde kwadrant bevindt (gerekend vanaf de vloer).

6. Het Te Duur en Waardevol Laten Voelen

Terwijl de tijd van ongebruikte “zitkamers” en in plastic verpakte meubels allang voorbij is, moet je er vooral op letten dat je woonkamer past bij de gemakken van het dagelijks leven. Kies textiel en vloerkleden die bestand zijn tegen de dagelijkse sleur.

7. Niet Mengen van Periodes en Stijlen

Vaak voelen mensen zich ingesloten en beperkt door de architectuur van hun huis en selecteren ze meubels op basis van de architectuur en de tijdsperiode van het huis. Onze oplossing is om meubelstijlen te combineren met de stijl van architectuur. In een huis in Georgia voegde het ontwerpbureau eigentijds meubilair samen met traditionele kroonlijsten, Marokkaanse antieke tapijten, Afrikaanse kralenbanken en hedendaagse kunst. We houden ervan om vintage stukken te herstellen, opnieuw te bewerken en ze te mixen met op maat gemaakte banken, zodat de woonkamer tijdloos en toegankelijk aanvoelt.

8. Vergeten te Meten

Let bij het mixen van nieuwe en vintage elementen op meubelhoogtes, aangezien traditionele meubels doorgaans hoger zijn dan moderne stukken.

9. Bij Saaie Stofjes Blijven

Er zijn een aantal geweldige stoffen voor buiten die we binnenshuis gebruiken die honden en kinderen niet kunnen vernietigen. Het is belangrijk om vloerkleden te kiezen die lang intact blijven. Pas op voor het verleidelijke zijden tapijt. Overweeg in plaats daarvan een wollen vloerkleed.

Let goed op de kwaliteit van de stof en het tijdloze ontwerp van het tapijt als je er eentje gaat uitkiezen.

10. Je Indeling Niet Uitproberen

woonkamer-minimalistisch

Het is erg belangrijk om rekening te houden met uitzicht vanaf de belangrijkste zitplekken. In een grote open ruimte is het fijn om op een favoriet stuk te kunnen zitten terwijl je de rest van de ruimte aanschouwt. In een kleine kamer is het belangrijk om rekening te houden met de noodzakelijke raamaanzichten. In een kamer met een open haard is het vaak moeilijk om te weten waar de tv moet worden neergezet – grote tv-kasten zijn omslachtig. Mijn favoriete oplossing is een projector die op de witte muur boven de schoorsteenmantel een film projecteert.

11. Kleinere Items Negeren

Om te voorkomen dat je het gevoel hebt dat je in een winkel bent, is het aan te raden voldoende ruimte over te laten voor verlichting, textiel en accessoires nadat je de grote artikelen hebt gekozen. De kleinere items voegen wat persoonlijkheid toe. We geven er ook de voorkeur aan om de woonkamer te verlichten met gedimd licht in plaats van bovenlicht. Vloerlampen en tafellampen zijn het meest geschikt voor woonkamers.

12. Te Lang Stilstaan Bij de Bank

Niemand houdt meer van een simpele bank dan ik, ze zijn namelijk zo makkelijk te stijlen. Henderson beveelt aan om weg te blijven van te versierde poten, extravagante armleuningen, plukjes en spijkers.

13. Een Koffietafel Kiezen Die Buiten Proportie Is

Er komt meer kijken bij het kiezen van een koffietafel dan naar je favoriete woonwinkel te gaan en er in een opwelling een kiezen. Laat je levensstijl en functionaliteit (kindvriendelijk, opbergruimte voor afstandsbedieningen?) de materialen, hoogte, lengte en vrije ruimte bepalen, om er zo voor te zorgen dat je salontafel in harmonie zingt met je woonkamer.

14. Goedkope Kunst Kiezen

Goedkope kunst kan de esthetiek van een kamer echt naar beneden halen. In plaats van generiek te gaan, kies je voor een service op maat, waar je betaalbare, originele kunst kunt bestellen. “Er zijn nu veel coole custom art services beschikbaar.

15. Je Gordijnen Niet Juist Ophangen

witte-gordijnen

Hangende gordijnroeden net boven het raam kunnen een ruimte gesloten laten voelen. Hang de stang in plaats daarvan de roede 15 centimeter boven het raamkozijn. Dit geeft de ruimte een gevoel van openheid.

16. Harde Verlichting Kiezen

Het aanpassen van verlichtingsarmaturen kan een goedkope manier zijn om de algehele esthetiek van elke ruimte echt te verbeteren, en om een gevoel van verfijnde elegantie en comfort te geven. Het is ook een van de meest over het hoofd geziene ontwerpkenmerken, maar toch het meest veelzijdig: verlichtingsarmaturen kunnen met je meebewegen.

17. Rotzooi Hebben

Te veel accessoires, hoe duur ook, worden beschouwd als overdreven decoraties. Voor een “less is more” vibe moeten accessoires worden gegroepeerd om een aangenaam vignet te creëren, of het nu op de cocktailtafel, het buffet of de boekenkast is.

18. Eerste Muur Ruimte Vergeten

Bij het ontwerpen van je woonkamer is de vloer niet de enige optie om meubels en decoraties te plaatsen – denk verticaal. Overweeg om zwevende planken en hangende planten te gebruiken. We zijn zo gewend aan meubels die op de vloer staan, dat we het opgeven als dingen niet meer op de vloer passen.

19. Je Muren Verbergen Met Meubels

Een veelgemaakte fout met het inrichten is alle meubels tegen de muren aan duwen. Zet je bank of een aantal stoelen meer richting het midden van de kamer om de inrichting goed uit te balanceren.

20. Investeringen Negeren

moderne-woonkamer-grijs-wit

Hoewel het in eerste instantie tegen je instinct in gaat, is investeren in één statement-accent financieel een betere zet dan veel geld uitgeven aan meerdere goedkope stukken. Uiteindelijk kosten de kleine dingen net zo veel en voelt de ruimte eerder rommelig dan samenhangend aan.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *