Er zijn zoveel factoren die je kunnen weerhouden van het bereiken van succes.

Dingen die ervoor kunnen zorgen dat ze hun succes net een centimeter of zelfs een kilometer missen. Veel daarvan zijn eenvoudige dingen die mensen gewoon niet lijken te doen, maar sommige zijn veel complexer.

De realiteit is dat het allemaal in je hoofd zit. Onze hersenen zijn geprogrammeerd om ons naar de makkelijkste wegen in het leven te duwen, terwijl we eigenlijk op zoek zijn naar het beste. Hier zijn 12 dingen die je mogelijk tegenhouden om succes te bereiken.

1. Je bent bang voor wat mensen denken

Een van de belangrijkste dingen die mensen tegenhoudt om succes te behalen is angst. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je komt nergens met wat je echt wilt doen omdat je je zorgen maakt over wat anderen erover zullen zeggen.

Misschien heb je vrienden die denken dat je gek bent om iets te doen dat zo anders is dan wat ‘de groep’ gewend is, of misschien schaam je je om je bedrijf te delen met vrienden en familie omdat ze het misschien stom en belachelijk vinden.

Het eerlijke antwoord? Ja, er zullen mensen zijn die je niet steunen en die denken dat je ideeën niet mogelijk zijn; maar het is niet aan hen om dat te zeggen en het is ook niet aan jou om te luisteren. Jij bent in staat tot alles waarvan jij gelooft dat je ertoe in staat bent, en als je naar anderen luistert en het op je af laat komen, dan is dat het moment waarop je dromen zullen afbrokkelen.

2. Je bent comfortabel geworden met het oncomfortabele

sleeping woman in train at daytime

De beste manier om dit punt te beschrijven is door een auto als voorbeeld te nemen. Als je een goedkope, kleine auto hebt, waar niet veel leven meer in zit, dan is dit heel goed op jou van toepassing.

Een goedkope auto lijkt erg oncomfortabel en moeilijk om in te rijden als je er voor het eerst in stapt. Je weet dat je ongelukkig bent met de auto en dat je iets veel beters en slimmers wilt. Maar nadat je er een tijdje in hebt rondgereden, begin je eraan te wennen en lijkt hij comfortabeler en geef je er niet meer zoveel om.

Je geest en je wil om jezelf te verbeteren gaan langzaam achteruit, samen met je auto. Voor je het weet gaat de auto dood en heb je niets meer omdat je niet zo hard hebt gewerkt om een betere te krijgen, omdat je wil verdwijnt.

Een oncomfortabele auto is 3 jaar later nog steeds een oncomfortabele auto. Het enige dat veranderd is, is je geest, en niet ten goede.

3. Je hebt geen discipline

Toen ik op school zat, had ik geen discipline. Ik kwam thuis, pakte een blikje cola en zette de PlayStation aan. Huiswerk maakte ik tijdens de busrit op de ochtend dat het af moest zijn. Ik had het een stuk beter kunnen doen als ik gewoon mezelf had toegepast en mezelf wat discipline had bijgebracht, zodat ik dingen goed zou doen.

Hetzelfde geldt in het bedrijfsleven. Als je niet de discipline hebt om je door alle saaie momenten heen te worstelen die je gegarandeerd op een bepaald moment te wachten staan, dan zul je het niet ver schoppen.

Zorg dat je het voor elkaar krijgt. Op de juiste manier.

4. Je bent bang voor verandering

Sommige mensen hebben een hekel aan verandering. Ze worden er bang van. Ze besluiten dat ze zichzelf niet willen pushen om vervolgens te eindigen met iets wat ze niet aankunnen. Met deze mentaliteit pleeg je al zelfmoord voordat je begonnen bent.

Verandering is goed. Verandering is groei en dat is ongelooflijk belangrijk als je van je leven een succes wilt maken. Op een dag zul je wakker worden, ziek van het oude en wensen dat je was begonnen jezelf te veranderen voordat het te laat voor je werd.

5. Je hebt geweldige ideeën die je niet in daden omzet

slapen-boomstam-man

Ik weet hoe het is als je je laat meeslepen door je gedachten en je beeld van succes begint te sneeuwballen in je hoofd, voordat je ook maar bent begonnen met actie ondernemen. Ik denk van nature te veel na over dingen, het is gewoon iets wat ik altijd heb gedaan.

Het is geweldig om goede ideeën in je hoofd te hebben en als je een algemeen beeld hebt van waar je wilt zijn, dan weet je waar je naartoe wilt werken. Maar naarmate de dag verstrijkt, brengen meer ideeën op zich je niet verder dan je al bent.

Dagelijkse actie is wat je dichterbij brengt, dus waarom ben je nog niet begonnen?

6. Je bent snel afgeleid

Deze houdt zoveel mensen tegen om succes te boeken. Er wordt geen werk geproduceerd als je elke 30 seconden besluit om je sms’jes, e-mails, Facebook enzovoort te checken. Sommige mensen houden van afleiding omdat ze, zoals ik hierboven al zei, geen discipline hebben.

Elimineer alle afleiding om je heen, zodat je daadwerkelijk hard kunt werken zonder voortdurend te stoppen.

7. Je mist creativiteit

Creativiteit is voor sommige mensen niet zo makkelijk als voor anderen. Het is niet jouw schuld, het is gewoon een van die vaardigheden die niet je beste is. Wat je dus moet doen is je creativiteit verbeteren, in plaats van genoegen te nemen met wat je hebt.

De waarheid is dat alles creativiteit kan aanwakkeren. Het is voor iedereen anders, maar het goede nieuws is dat je hersenen tot creativiteit in staat zijn. Je hoeft alleen maar uit te zoeken hoe je die creativiteit kunt ontsluiten.

Veel creativiteit kan mensen nu ontlokken door gewoon dingen te onderzoeken op internet. Als je als blogger een lijst probeert te maken van nieuwe blog berichten die je kunt schrijven, en je zit daar vast met een lege pagina voor je; dan kan alleen al het onderzoeken van dingen op internet binnen jouw niche ervoor zorgen dat er iets in je klikt. De woorden beginnen ineens te stromen.

Veel mensen zullen het ermee eens zijn dat als je even niet denkt aan datgene waar je creativiteit voor nodig hebt, en gewoon iets heel anders gaat doen, dit een geweldige creativiteit teweeg kan brengen. Je geest denkt niet zoveel na, omdat je jezelf dat niet laat doen, waardoor gedachten die je misschien diep van binnen had, vrijkomen.

8. Je bent geen vroege vogel

Ik denk dat de meeste succesvolle mensen die je in je leven tegenkomt ’s ochtends vroeger opstaan dan jij. Het is een feit. Gewoon een uur eerder opstaan maakt al zo’n verschil. Dat is een heel uur extra werk dat je erin stopt en dat is zeker nodig.

In het begin is het niet gemakkelijk om een uur eerder op te staan. Je hoofd zal je vertellen dat je niet op moet staan en je zult wat vermoeider zijn dan normaal omdat je het niet gewend bent.

De eerste week zal het moeilijkst zijn, maar vanaf dan zullen je lichaam en geest eraan gewend zijn. Dus zet de eerste stappen! De enige reden waarom je op dit moment om 7:00 uur opstaat, is dat je op tijd op je werk kunt zijn. Als je werk een uur eerder zou beginnen, zou je waarschijnlijk niet op die tijd wakker worden. Dan zou je waarschijnlijk om 8:00 uur wakker worden.

Het is gewoon een gewoonte, dus stap uit de oude en in de nieuwe.

9. Je laat je verlammen door mislukking

if you never know failure you never know success

Er is een reden waarom zoveel mensen die de eerste keer falen het nooit meer proberen. Het is absoluut demotiverend om al je harde werk in een project te stoppen en het dan voor je ogen te zien mislukken.

Falen is niet makkelijk om te verwerken, maar weet je wat? Het scheidt de verliezers van de winnaars, want de verliezers geven het helemaal op en de winnaars leren van hun fouten en kunnen het opnieuw proberen door toe te passen wat ze hebben geleerd.

10. Je bent te ongeduldig

Rijkdom en roem kosten tijd. Succes kost tijd. Je kunt niet verwachten dat je een maand lang 100% inzet en automatisch de beste wordt in je vak. Als je ongeduldig bent en maar een korte tijd aan je werk besteedt, dan kom je natuurlijk nergens.

Soms kan ongeduld iets goeds zijn, als je het onder controle hebt. Het kan je dwingen om ongelooflijk hard te werken en dingen gedaan te krijgen waar anderen misschien langer over doen. Dus als je ongeduldig bent, zorg er dan voor dat je dit verstandig gebruikt bij wat je doet, en laat het niet de overhand krijgen als het gaat om zaken als de kwaliteit van je werk, of opgeven.

11. Je wordt te veel gemotiveerd door geld en niet door passie

SpongeBob gif. Mr. Krabs takes a shower--except the water is bills and coins. He washes his armpit with a wad of cash.

Iets anders dat veel mensen waarschijnlijk tegenhoudt om succesvol te worden, is het feit dat ze veel te veel gemotiveerd worden door geld in plaats van passie en waar ze echt van houden.

Geld is geweldig en het is een goede motivator, maar het is niet zo goed als liefde voor het onderwerp in kwestie. Dat zou je nu toch moeten weten. Je strijd naar succes zal verharden als er geen liefde is voor wat je doet. Geld is er alleen als je succesvol begint te worden; liefde is er altijd.

12. Je hebt nog niet gevonden waarvoor je geboren bent

Misschien ben je gewoon niet helemaal met de juiste dingen bezig. Er zijn genoeg succesvolle mensen in de wereld die begonnen op een bepaald gebied en zich toen realiseerden dat het niet helemaal iets voor hen was, zodat ze in staat waren om uit te vinden waar hun ware passie lag.

Het kan tijd kosten om iets te vinden dat perfect bij je past, maar laat dat je niet afschrikken. Zolang je je concentreert op het werken aan één ding, zul je snel weten of het bij je past of niet.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *